Μητσοτάκης: Διπλασιάζεται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για 500.000 δικαιούχους - Free Sunday
Μητσοτάκης: Διπλασιάζεται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για 500.000 δικαιούχους

Μητσοτάκης: Διπλασιάζεται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για 500.000 δικαιούχους

Τον Δεκέμβριο διπλασιάζεται το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα για τους σχεδόν 500.000 δικαιούχους, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή κατά την ομιλία του στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές ρυθμίσεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων».

Παράλληλα ο πρωθυπουργός εξήγγειλε και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στο πλαίσιο της μείωσης του μη μισθολογικού κόστους, ώστε «να πάρουν ανάσα» οι 250 χιλιάδες μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και παρουσίασε τα οικονομικά οφέλη από αυτή την παρέμβαση, για περίπου 2 εκατομμύρια εργαζομένους.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στον διπλασιασμό του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος τόνισε ότι στους δικαιούχους εντάσσονται για πρώτη φορά «άστεγοι συμπολίτες μας αλλά και γυναίκες θύματα βίας που ζουν σήμερα σε ξενώνες φιλοξενίας».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, προσθέτει ακόμα μία δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης και υπηρετεί και έναν κεντρικό στόχο της κυβέρνησης: Τη συνέχιση της ελάφρυνσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων αλλά και την ενίσχυση της απασχόλησης, μέσω τη μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών.