Η κυβέρνηση αναδεικνύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε μείωση των εισφορών - Ηταν ψίχουλα απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ - Free Sunday
Η κυβέρνηση αναδεικνύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε μείωση των εισφορών - Ηταν ψίχουλα απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβέρνηση αναδεικνύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε μείωση των εισφορών - Ηταν ψίχουλα απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Την στάση του ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίσει στη βουλή τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών αναδεικνύει η κυβέρνηση.

«Και όμως δεν είναι fake news! Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα καταψήφισε τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών!», ανέφερε σε δήλωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Δηλαδή, είπε όχι στην αύξηση των καθαρών αποδοχών των εργαζομένων! Είπε όχι στην αύξηση της απασχόλησης! Είπε όχι στη μείωση της ανεργίας! Οι πολίτες κρίνουν και εμείς συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις για να κάνουμε τη ζωή τους καλύτερη», καταλήγει η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Τη διευκρίνιση ότι δεν ψήφισε τη ρύθμση γιατί ήταν ψίχουλα που από το ένα χέρι τα δίνει και από το άλλο τα παίρνει η κυβέρνηση, έκανε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «αντί να επιδοτεί την εργασία, επιδοτεί την ανεργία» και κάλεσε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να «αφήσει τους πανηγυρισμούς

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη καθ΄ όλη τη διάρκεια της πανδημίας αντί να επιδοτεί την εργασία επιδοτεί την ανεργία. Αντί να παρέχει ουσιαστική οικονομική στήριξη σε εργαζόμενους και μικρούς επιχειρηματίες τους αφήνει αβοήθητους να πολλαπλασιάζονται τα χρέη τους.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αρνείται να αναλάβει εξ ολοκλήρου το δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους των πληττόμενων επιχειρήσεων. Και δεν υιοθετεί την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για καταβολή εισοδήματος έκτακτης ανάγκης σε οικογένειες που έχουν έστω και έναν άνεργο.

Αντί για όλα αυτά, με ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα έφερε στη Βουλή μια ελάχιστη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η οποία ισοδυναμεί με ψίχουλα για τα νοικοκυριά. Επιβαρύνει όμως σημαντικά τα προγράμματα στήριξης του ΟΑΕΔ, υπέρ εργαζομένων και ανέργων. Στην πραγματικότητα από την μια τσέπη δίνει ελάχιστα και από την άλλη τσέπη παίρνει πολλά από όσους πλήττονται περισσότερο αυτή την εποχή.

Ο κ. Πέτσας ας αφήσει τους πανηγυρισμούς ότι δήθεν η κυβέρνηση αυξάνει τις αποδοχές των εργαζομένων. Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε τραγική κατάσταση. Ας δουν την πραγματικότητα στην οποία την έχουν αφήσει οι πολιτικές τους να περιπέσει και ας υιοθετήσουν επιτέλους τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για να προλάβουμε να σώσουμε ό,τι μπορεί να σωθεί, έστω και τώρα»