Αποζημίωση στις οικογένειες των υγειονομικών που χάθηκαν στη μάχη κατά της πανδημίας, προτείνει ο Κύρτσος - Free Sunday
Αποζημίωση στις οικογένειες των υγειονομικών που χάθηκαν στη μάχη κατά της πανδημίας, προτείνει ο Κύρτσος

Αποζημίωση στις οικογένειες των υγειονομικών που χάθηκαν στη μάχη κατά της πανδημίας, προτείνει ο Κύρτσος

Την συμβολική αποζημίωση των οικογενειών των γιατρών, των νοσηλευτών και των υπαλλήλων, που έχασαν τη ζωή τους δίνοντας τη μάχη για να σώσουν ζωές άλλων από τον COVID-19 πρότεινε 

ο ευρωβουλευτής Γ. Κύρτσος με ερώτηση του στον Επίτροπο Προϋπολογισμού κύριο Λεβαντόφσκι.

Στην ερώτηση ο κ. Κύρτσος καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να πάρει τη σχετική πρωτοβουλία και να στείλει με αυτόν τον τρόπο μήνυμα ευρωπαϊκής ενότητας κι αλληλεγγύης.

Η Ερώτηση έχει ως εξής:

Η πανδημία βρίσκεται σε πλήρη έξαρση στην Ευρωπαϊκή Ένωση με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας.

Σε αυτή τη μάχη κατά της πανδημίας πρωταγωνιστούν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων όπως και το βοηθητικό προσωπικό με αποτέλεσμα να χάνονται χιλιάδες ζωές γιατρών, νοσοκόμων, υπαλλήλων που δίνουν τη μάχη με αυταπάρνηση στην πρώτη γραμμή.

Ερωτάται ο Επίτροπος Λεβαντόφσκι εάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να στείλει μήνυμα Ευρωπαϊκής ενότητας και αλληλεγγύης αποζημιώνοντας, μέσω των κονδυλίων του προϋπολογισμού, τις οικογένειες όσων έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να σώσουν συμπολίτες μας από τον COVID-19.

Πώς αντιμετωπίζει ο Επίτροπος την πρόταση μου για συμβολική ενίσχυση με 300.000 ευρώ, από τα κονδύλια του προϋπολογισμού κάθε οικογένειας που έχασε τον άνθρωπο της στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας;