Νέες απολογίες για τη Folli Follie- Εξηγήσεις από ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ, με εξώδικο σε site απαντά ο Φλαμπουράρης - Free Sunday
Νέες απολογίες για τη Folli Follie- Εξηγήσεις από ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ, με εξώδικο σε site απαντά ο Φλαμπουράρης

Νέες απολογίες για τη Folli Follie- Εξηγήσεις από ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ, με εξώδικο σε site απαντά ο Φλαμπουράρης

Συνεχίζονται σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας οι συμπληρωματικές απολογίες καιτηγορουμένων για για νέες κατηγορίες για την υποθεση της Folli Follie.

O νέος κύκλος άνοιξε χθες με τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου και συγκεκριμένη την Καίτη Κουτσολιούτσου, που είναι ελύερη με περιοριστικούς όρους και τον σύζυγο της ο Δημήτρη και τον γιο τους Τζώρτζη, οι οποίοι μεταφέρθηκαν από τις φυλακές στα δικαστήρια και αμέσως μετά τις συμπληρωματικές εξηγήσεις που έδωσαν στην ανακρίτρια επέστρεψαν σε αυτές.

Υπενθυμίζεται ότι και οι δυο είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι τον περασμένο Σεπτέμβριο μετά τις απολογίες τους για σειρά κακουργηματικών κατηγοριών όσον αφορά στην υπόθεση της Folli Follie.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά και την ολοκλήρωση των σημερινών απολογιών η ανάκριση για την εν λόγω υπόθεση αναμένεται να ολοκληρωθεί και η δικογραφία θα διαβιβαστεί σε δικαστικό συμβούλιο για την έκδοση βουλεύματος.Όμως αρμόδιος εισαγγελέας ερευνά τα όσα αναφέρονται για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και για τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σε μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με αποδέκτη τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο και αποστολέα τον υπάλληλο της εταιρείας, Ν.Σ..

Εξηγήσεις για τις νέες διαρροές από την υπόθεση της Folli Follie από τον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε χθες η Νέα Δημοκρατία σε βραδινή ανακοίνωσή της.

Συγκεκριμένα το κυβερνών κόμμα αναφέρει:

ΝΔ-Folli Follie: Tα νέα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ήταν ενήμερος για τις παρεμβάσεις υπέρ των προφυλακισμένων επιχειρηματιών

«Στην ηλεκτρονική αλληλογραφία του διευθυντή ασφαλείας της Folli Follie προς τον υπόδικο ιδρυτή της που είδε χθες το φως της δημοσιότητας, γίνεται αναφορά σε διάθεση «κονδυλίου (80)» για «κάποιες ανάγκες» του «ανθρώπου τους» που θα είναι «δίπλα τους μέχρι να τελειώσουν όλα».

Μετά τις αποκαλύψεις ο κ. Μπαλαούρας, τότε πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, βγήκε και ουσιαστικά παραδεχθηκε τη συναλλαγή με τη συγκεκριμένη εταιρία δηλώνοντας ότι τα 80.000 ευρώ πήγαν σε νοσοκομείο της Ηλείας, της εκλογικής του περιφέρειας.

Για ποιο λόγο 80.000 που φέρεται να διαθέτει η Folli Follie ως αντάλλαγμα για την ευνοϊκή της μεταχείριση, καταλήγουν στην εκλογική περιφέρεια του τότε προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής;

Θεωρείται και αυτό κανονικό για το «μαγαζί»;»

Λιγο νωριτερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέκος Φλαμπουράρης, είχε στείλει εξώδικο για τα «συκοφαντικά δημοσιεύματα» που εμπλέκουν το όνομά του στην υπόθεση της Folli Follie, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Το εξώδικο απευθύνεται στην ιστοσελίδα mononews.gr, στον διευθυντή, την αρχισυντάκτρια, αλλά και την συντάκτρια του επίμαχου άρθρου, καθώς, όπως αναφέρεται, «επιδίδονται συστηματικά και εντατικά από χθες στην κατασυκοφάντησή μου, ότι δήθεν λειτούργησα ως ισχυρός σύμμαχος του ομίλου Folli Follie».

Ο κ.Φλαμπουραρης καλεί την στοσελίδα καλείται να δηλώσει και να διευκρινίσει προς πάσα κατεύθυνση «ότι ουδέν στοιχείο διαθέτει που να συνδέει αποδεδειγμένα τον Αλ. Φλαμπουράρη με τον όμιλο Folli Follie, τα πρόσωπα ή τις υποθέσεις αυτού και να ανακαλέσει οιαδήποτε αναφορά που επιτρέπει ή αφήνει "σκιές" τέτοιας συσχέτισης», καταλήγει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα η  ΝΔ είχε εκδώσει άλλη μια ανακοίνωση όταν είχε γίνει γνωστό mail στο οποίο αναφερόταν και ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Tα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως από την έρευνα για το μεγάλο σκάνδαλο της Folli Follie αποκαλύπτουν ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ήταν ενήμερος για τις παρεμβάσεις υπέρ των προφυλακισμένων επιχειρηματιών» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ σημειώνοντας ότι ο κ. Μπαλαούρας εμφανίζεται ξανά ως μεσολαβητής υπέρ των συμφερόντων της εταιρείας.

«Κι όλα αυτά την εποχή που οι αρχές και η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ "έπαιζαν καθυστέρηση" όταν ήδη είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο» υπογραμμίζει η ΝΔ.

Τέλος, η ΝΔ, αφού αναφέρει ότι η υπόθεση ερευνάται από τη Δικαιοσύνη και αναμένονται τα αποτελέσματα της. προσθέτει: «Όμως προξενεί εντύπωση ότι τους τελευταίους μήνες μαρτυρίες από διαφορετικές σκοτεινές υποθέσεις εμπλέκουν συνεργάτες αλλά και τον ίδιο τον κ. Τσίπρα κάνοντας λόγο για "White Porscha", "μαγαζί", "outsourcing" κλπ. Οι βαρύγδουπες ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να σκεπάσουν κάτω από το χαλί τέτοιες αποκαλύψεις. Οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις».