Ο ΣΥΡΙΖΑ μπέρδεψε τους Κουτσολιούτσους... - Free Sunday
Ο ΣΥΡΙΖΑ μπέρδεψε τους Κουτσολιούτσους...

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπέρδεψε τους Κουτσολιούτσους...

Τη διευκρίνισε ότι ο Δημητρης Κουτσολιούτσος, ο οποίος επιλέχθηκε στο δίκτυο καθοδήγησης της Endeavor για διάστημα ενός χρόνου, 2014 – 2015, δεν είναι ο Δημητρης Κουτσολιούτσος της Folli Follie, αλλα ένας νεαρός, 29 χρονών είχε τότε νέο μοντέλο βιολογικής αγοράς παραγωγών με στεγασμένα σημεία πώλησης και e-shop, έδωσε η EndeavorGreece απαντώντας σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, συμφωνα με την οποία «η επιχείρηση των υπόδικων Κουτσολιούτσων χρηματοδοτείται από το 2014 από την εταιρία Endeavor, συνιδρύτρια της οποίας ήταν η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη».

«Μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Folli Follie και την παραδοχή Μπαλαούρα που αποδέχτηκε ουσιαστικά την συναλλαγή με την εταιρία, «το μαγαζί» αντέδρασε πετώντας εμμονικά τη μπάλα στην εξέδρα και κατέληξε πετώντας τη μπάλα στη... Μαρέβα», τονίζει το Παρατηρητήριο Fake News της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ: «Έσπασε κάθε ρεκόρ φαιδρότητας» καλώντας τον Πρωθυπουργό να απαντήσει για «τη σχέση της οικογένειάς του με τους υπόδικους Κουτσολιούτσους» και για το «πόσα χρήματα και ποιες επιχειρήσεις των Κουτσολιούτσων χρηματοδότησε η εταιρεία Endeavor»....»

Η EndeavorGreece, της οποίας η κυρία Μαρέβα Grabowski Μητσοτάκη ήταν ιδρυτικό μέλος του διοικητικού της συμβουλίου EndeavorGreece μέχρι το 2018, στην ανακοίνωση της αναφέρει:«Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος ο οποίος δεν είναι ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος της Folli Follie, αλλά ένας ανιψιός του, επιλέχθηκε στο δίκτυο καθοδήγησης της Endeavor για διάστημα ενός χρόνου, 2014 – 2015, ένας νεαρός, 29 χρονών τότε, ιδρυτής μιας καινοτόμου και υποσχόμενης νεοφυούς εταιρίας με την επωνυμία, FarmersRepublic. Η FarmersRepublic, είχε τότε δημιουργήσει ένα νέο μοντέλο βιολογικής αγοράς παραγωγών με στεγασμένα σημεία πώλησης και e-shop. Ουδέποτε έχει λάβει ο ίδιος, είτε κάποια εταιρία του, είτε κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας Κουτσολιούτσου, χρηματοδότηση από την Endeavor.  Ούτε υπάρχει κάποιου είδους εταιρική σχέση με τη Folli-Follie».

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωνε ότι «οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε είχαν καμία επαφή με την οικογένεια Κουτσολιούτσου» κι ότι «όσοι με ψεύδη και συκοφαντικά υπονοούμενα επιχείρησαν να κακοποιήσουν την αλήθεια, σύντομα θα κριθούν από τη Δικαιοσύνη» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να αλλάξει την ατζέντα από τα αδιέξοδα στην πανδημία, την οικονομία αλλά και το πάρτι εκατομμυρίων που έχει στήσει με τις απευθείας αναθέσεις.

Το Κίνημα Αλλαγής σπεύδει να υπενθυμίσει από την πλευρά του «πως μόνο η δική μας Κοινοβουλευτική Ομάδα έφερε στη Βουλή το σκάνδαλο folli follie» και υπογραμμίζει ρίχνοντας βέλη τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη Νέα Δημοκρατία: «Σκιαμαχούν, δυστυχώς, αυτοί που κυβερνούσαν και είτε ολιγώρησαν είτε συγκάλυψαν το σκάνδαλο, καθώς και αυτοί, της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης που δοξάστηκαν κρυπτώμενοι».