Δύο συλλήψεις για επίθεση σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων στο Ωραιόκαστρο - Free Sunday
Δύο συλλήψεις για επίθεση σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων στο Ωραιόκαστρο

Δύο συλλήψεις για επίθεση σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων στο Ωραιόκαστρο

Μηνυτήρια αναφορά στην αρμόδια εισαγγελία αναμένεται να καταθέσει σήμερα, ο πληρεξούσιος δικηγόρος της δομής για τη φιλοξενία ανηλίκων στο Ωραιόκαστρο, η οποία δέχτηκε το Σάββατο το βράδυ επίθεση από ομάδα ατόμων.

Από τα άτομα αυτά ταυτοποιήθηκαν δυο, ένας πατέρας, ο οποίος κρατείται και ανήλικος γιος του που αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τον πληρεξούσιο δικηγόρος της δομής, η οποία λειτουργεί υπό την αιγίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος, Θοδωρή Καραγιάννη, άγνωστοι συγκεντρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου έξω από τον χώρο δομής, με μαχαίρια, καδρόνια και σιδερολοστούς, φώναξαν αρχικά «ρατσιστικά», όπως τα χαρακτήρισε συνθήματα, και επιχείρησαν να εισβάλουν στο χώρο όπου φιλοξενούνται τα προσφυγόπουλα.

«Οφείλουμε όλοι να προστατεύσουμε τα ανήλικα απέναντι σε ανθρώπους που με σχέδιο υποκινούνε μίσος και προπαγάνδα και δεν φοβούνται να ασκήσουν βία με κίνδυνο ζωής σε παιδιά 12-15 ετών», είπε ο κ.Καραγιάννης

Την καταγγελία ερευνά το Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης

Σε δ'ηλωση του, σήμερα, Δευτέρα, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, καταδίκασε «οποιαδήποτε μορφή βίας είναι καταδικαστέα από όπου και αν προέρχεται»

Όπως είπε ο κ. Τσακίρης, «η περιοχή δεν εκπροσωπείται από τέτοιου είδους στοιχεία, υπάρχουν φιλήσυχα και φιλειρηνικά άτομα στον δήμο μας. Η περιοχή μας είναι πάρα πολύ δεκτική και αντιλαμβάνεστε πως οτιδήποτε τέτοιο συμβαίνει και έχει να κάνει με τη βία είναι απόλυτα καταδικαστέο».

Υπενθύμισε ότι «υπήρξαν καταγγελίες ότι κάποιοι εισέβαλαν μέσα στη δομή, έγιναν έκτροπα, τραυματίστηκαν παιδάκια, ο δικηγόρος της δομής υπέβαλε μήνυση, έγιναν κάποιες συλλήψεις».

Από εκεί και πέρα, συνέχισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, «ο δικός μας ρόλος είναι να περιμένουμε επίσημη ενημέρωση από την πλευρά της αστυνομίας για το τι πραγματικά συνέβη, γιατί φαντάζομαι ακόμη είναι σε επίπεδο έρευνας, για να μπορέσουμε και εμείς από τη δική μας την πλευρά ως δημοτική αρχή να πράξουμε τα δέοντα, τα οποία είναι έκκληση προς την ηγεσία της της Ελληνικής Αστυνομίας να ενισχύσει τα αστυνομικά τμήματα, έτσι ώστε να μην υπάρχουν τέτοιου είδους φαινόμενα τα οποία φοβάμαι ότι θα ενταθούν στο μέλλον με δεδομένο ότι στην περιοχή μας υπάρχει αυτή η δομή ασυνόδευτων ανηλίκων, η οποία λειτουργούσε υποδειγματικά μέχρι πρότινος και δεν μπορώ να καταλάβω τι συνέβη και έγινε αυτό το περιστατικό».

Επίσης, «πολύ κοντά μας βρίσκεται μια ακόμη δομή η οποία φιλοξενεί κάποιους πρόσφυγες και καταλαβαίνετε ότι αυτή η κατάσταση μπορεί να δημιουργεί προβλήματα στη συγκεκριμένη περιοχή. αυτό που ζητάμε είναι να διατηρηθεί η ευταξία και η ευνομία της περιοχής μας», σημείωσε ο κ. Τσακίρης.

Διαμήνυσε, δε, ότι αποτελεί αποκλειστική ευθύνη της αστυνομίας «να μας πει τι πραγματικά συνέβη για να πράξουμε και εμείς ανάλογα».

«Οι απόψεις είναι διαφορετικές. Εισβολή μέσα σε μια δομή με ασυνόδευτα παιδάκια είναι πράγμα πέρα από τη δική μας λογική», κατέληξε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου.