Στη βουλή η δικογραφία για Χαρίτση- Φλαμπουράρη και Αραχωβίτη για τη Folli Follie - Free Sunday
Στη βουλή η δικογραφία για Χαρίτση- Φλαμπουράρη και Αραχωβίτη για τη Folli Follie

Στη βουλή η δικογραφία για Χαρίτση- Φλαμπουράρη και Αραχωβίτη για τη Folli Follie

Στη Βουλή διαβιβάζεται μέσω της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, αμελλητί, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα, η δικογραφία για την υπόθεση της Folli Follie κατά το μέρος που αφορά σε ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των δυο πρώην υπουργών Αλέκου Φλαμπουράρη και Αλέξη Χαρίτση.

Η δικογραφία επίσης διαβιβάζεται στη Βουλή με αίτημα για άρση βουλευτικής ασυλίας και σε ό,τι αφορά στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρο Αραχωβίτη προκειμένου η Εισαγγελία να μπορέσει να προχωρήσει στη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ως τυχόν συμμετόχου σε πράξεις πρώην Υπουργών και φυσικών προσώπων.

 

Η εισαγγελία Πρωτοδικών αναμένεται, υπό το βάρος των νέων αποκαλυπτικών στοιχείων να ανασύρει από το αρχείο τη δικογραφίας που αφορούσε την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και σύμφωνα με πληροφορίες για αυτό το θέμα διατάχθηκε ήδη νέα έρευνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σχετικό διαβιβαστικό ο Εισαγγελέας αναφέρει ότι η δικογραφία αποστέλλεται στη Βουλή για τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκόμενες πράξεις σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην έκθεση της αρμόδιας ανακρίτριας κατ' άρθρον 39 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, όπου περιγράφονται αξιόποινες πράξεις τυχόν τελεσθείσες από Υπουργούς, Βουλευτή και φυσικά πρόσωπα.

 

Την ίδια στιγμή αναμένεται να συνεχιστεί από την τακτική δικαιοσύνη η έρευνα για τον πρώην Βουλευτή Μάκη Μπαλαούρα, για τον οποίο δεν συντρέχουν λόγοι βουλευτικής ασυλίας καθλως δεν έχει επανεκλεγεί.

Στόχος της έρευνας είναι να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας, της δωροληψίας και της παράβασης του νόμου περί μεσαζόντων.