Δεν υπάρχουν ακόμη οριστικές αποφάσεις για σχολεία και αγορά από Δευτέρα - Free Sunday
Δεν υπάρχουν ακόμη οριστικές αποφάσεις για σχολεία και αγορά από Δευτέρα

Δεν υπάρχουν ακόμη οριστικές αποφάσεις για σχολεία και αγορά από Δευτέρα

Τη διευκρίνιση ότι το άνοιγμα των σχολείων και η επαναλειτουργία με κάποιον τρόπο του λιανεμπορίου θα εξαρτηθούν από τα επιδημιολογικά στοιχεία και τις εισηγήσεις της Επιτροπής η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3.

"Δεν υπάρχουν βεβαιότητες. Η Επιτροπή θα αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα κάνει τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση, ώστε να λάβει τις αποφάσεις της", είπε η κυρία Πελώνη, η οποία επανέλαβε ότι η επαναλειτουργία σχολείων και εμπορίου είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι

"Η πανδημία είναι ένα φαινόμενο που εξελίσσεται δυναμικά. Όπως δεν είναι γραμμική η εξέλιξή της, δεν είναι γραμμικές και οι αποφάσεις. Όλα εξαρτώνται από τα επιδημιολογικά δεδομένα", τόνισε.

Νωρίτερα ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, είχε αφήσει ανοιχτό, το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα, και μάλιστα αιφνιδιαστικά, λέγοντας ότι το φαινόμενο της πανδημίας είναι δυναμικό. Δεν μπορείς να αποκλείσεις οποιοδήποτε μέτρο. Αν χρειαστεί να προχωρήσουμε εκ νέου σε απαγόρευση των δραστηριοτήτων θα το πράξουμε εάν είναι αναγκαίο, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τα σχολεία, ο υπουργός εξήγησε ότι η κυβέρνηση ήθελε να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης, ωστόσο η Επιτροπή έκρινε ότι δε βρισκόμαστε σε αυτό το στάδιο και προτείνει τη λογική του σταδιακού ανοίγματος, ώστε να αξιολογούνται τα δεδομένα.

Αντιθέτως, σχετικά με τα ψώνια με ραντεβού στα καταστήματα, διευκρίνισε πως δεν είμαστε σε αυτή τη φάση ακόμα, αφού προηγείται η επαναλειτουργία των σχολείων.