Θετική η Φον Ντερ Λάιεν στην πρόταση Κύρτσου για μηχανισμό ελέγχου της εγκυρότητας τεστ και εμβολίων - Free Sunday
Θετική η Φον Ντερ Λάιεν στην πρόταση Κύρτσου για μηχανισμό ελέγχου της εγκυρότητας τεστ και εμβολίων

Θετική η Φον Ντερ Λάιεν στην πρόταση Κύρτσου για μηχανισμό ελέγχου της εγκυρότητας τεστ και εμβολίων

Θετική στην πρότασή των ευρωβουλευτών  Γ. Κύρτσου και M.Carvalho για τη δημιουργία ενός μηχανισμού ελέγχου της εγκυρότητας των τεστ αλλά και των εμβολιασμών COVID-19 με τη χρήση της τεχνολογίας blockchain εμφανίστηκε η πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στην απάντηση της σε επιστολή που της είχαν υποβάλει..

Στην απάντηση της η Πρόεδρος της Επιτροπής συμμερίζεται την πίστη των ευρωβουλευτών στα οφέλη της τεχνολογίας blockchain για την οικονομία και την κοινωνία αλλά και στον κομβικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει για την ψηφιακή μετάβαση.

Στην επιστολη του, οι δύο ευρωβουλευτές είχαν εκφράσει την πεποίθησή τους ότι η αντιμετώπιση του προβλήματος των πλαστών πιστοποιητικών είναι απαραίτητη προκειμένου να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις, ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου.

Κοινή τους πεποίθηση είναι ότι η ασφάλεια και η διαφάνεια που παρέχει η εν λόγω τεχνολογία, την καθιστούν εγγυητή για το εγχείρημα της δημιουργίας ψηφιακής τεχνολογικής υποδομής για την ανταλλαγή τεστ και εμβολιασμών COVID-19, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Επιδίωξη των δύο ευρωβουλευτών είναι η πλήρης αξιοποίηση της τεχνολογίας blockcain σε σχέση με την εγκυρότητα των δεδομένων και ειδικά σε ζητήματα που αφορούν στη διαχείριση και στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αναγνωρίσει την χρησιμότητά της τεχνολογίας blockchain σε ό,τι αφορά́ στον τρόπο με τον οποίο οι δημόσιοι και ιδιωτικοί οργανισμοί́ διασφαλίζουν, μοιράζονται και χρησιμοποιούν τα δεδομένα.