Προτάσεις ζητά ο Χρυσοχοϊδης από όσους αντιδρούν στη φύλαξη των ΑΕΙ - Free Sunday
Προτάσεις ζητά ο Χρυσοχοϊδης από όσους αντιδρούν στη φύλαξη των ΑΕΙ

Προτάσεις ζητά ο Χρυσοχοϊδης από όσους αντιδρούν στη φύλαξη των ΑΕΙ

Την διαβεβαίωση ότι η παρουσία της αστυνομίας στους δρόμους από σήμερα, επ αφορμής της επαναλειτουργίας της αγοράς θα είναι έντονη, έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3, απηύθυνε έκκληση για προσοχή από τους πολίτες στην τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε πως ήταν ανάγκη να βγούμε από το lockdown καθώς ειδάλλως «θα καταστραφούμε οικονομικά και ψυχολογικά αν συνεχίσουμε να βρισκόμαστε σε ένα διαρκές αυστηρό απαγορευτικό» και ζήτησε από τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να μην συνωστίζονται στα καταστήματα και από τους επαγγελματίες να τηρούν τους κανόνες.

Παράλληλα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μίλησε και για το νομοσχέδιο για την Παιδεία το οποίο προβλέπει την αξιοποίηση αστυνομικών για την φύλαξη των Πανεπιστημίων. Όπως είπε, το εν λόγω αστυνομικό σώμα που συστήνεται θα έχει δικαίωμα να κάνει συλλήψεις, να συντάσσει δικογραφίες και να παραπέμπει στον εισαγγελέα.

Ο Υπουργός διευκρίνισε πως ότι οι αστυνομικοί που θα περιφρουρούν δεν θα φέρουν όπλα, δεν θα έχουν την ιδία στολή με τους υπόλοιπους αστυνομικούς, θα επιτηρούν και θα έχουν προληπτικό, αποτρεπτικό ρόλο.Αναφερόμενος σε όσους αντιδρούν στο σχέδιο νόμου τόνισε ότι εκείνοι «δεν λένε τι προτείνουν», σημειώνοντας ότι τα τελευταία τρία χρόνια 20 περιστατικά βίας με τελευταίο, την επίθεση σε βάρος του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών, Δημήτρη Μπουραντώνη.

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η τρομοκρατία, η βία και ο φόβος των εκπαιδευτικών από μια μειοψηφία μέσα στα πανεπιστήμια. Πρέπει να σταματήσει το αίσθημα ασυδοσίας και ατιμωρησίας που δημιουργεί όλη αυτή την κατάσταση» τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.