«Θεωρίες συνωμοσίας» χαρακτηρίζει ο Χρυσοχοϊδης τις ερμηνείες για απαγόρευση κάλυψης των διαδηλώσεων - Free Sunday
«Θεωρίες συνωμοσίας» χαρακτηρίζει ο Χρυσοχοϊδης τις ερμηνείες για απαγόρευση κάλυψης των διαδηλώσεων

«Θεωρίες συνωμοσίας» χαρακτηρίζει ο Χρυσοχοϊδης τις ερμηνείες για απαγόρευση κάλυψης των διαδηλώσεων

«Θεωρίες συνωμοσίας της αντιπολίτευσης που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα»  χαρακτήρισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τις ερμηνείες ότι με βάση τις προβλέψεις του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Συναθροίσεων, οι δημοσιογράφοι και οι φωτορεπόρτερ θα εμποδίζονται να καλύπτουν διαδηλώσεις.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξήγησε ότι το μέτρο του αξιωματικού συνδέσμου που καθιερώνεται στο πλαίσιο του Σχεδίου, θα άφορα τις περιπτώσεις που οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι θα ζητούν αστυνομική προστασία όταν εξελίσσονται σοβαρά γεγονότα.

Με βάση το νέο επιχειρησιακό σχέδιο η αστυνομία θα λειτουργεί με κάμερες, κάτι που θα ανακοινώνεται από την αρχή στους διαδηλωτές ενώ θα έχει κλιμάκωση στην χρήση των μεσών καταστολής.

Σε πρώτη φάση, θα υπάρχουν εμπόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών, μετά κλιμακούμενη χρήση μέτρων όπως το νερό, υπάρχει διαμεσολάβηση, και υπάρχει η νέα ομάδα ΟΔΟΣ, μια ομάδα νέων αστυνομικών, το 80% των οποίων είναι γυναίκες οι οποίοι είναι άοπλοι και συνεννοείται με τους διαδηλωτές ώστε να μην καταλαμβάνουν το οδόστρωμα και να βαδίζουν στα πεζοδρόμια.

Στο τέλος έρχεται η λογοδοσία της ΕΛΑΣ για όσα έγιναν μετά τα γεγονότα, αλλά αν διεπράχθησαν και ποινικά αδικήματα και καταστροφές.