Θετικοί στον κορωνοϊό ο μικρός γιος Τσίπρα, ο πρόεδρος του ΠΙΣ και 40 τρόφιμοι σε γηροκομείο - Free Sunday
Θετικοί στον κορωνοϊό ο μικρός γιος Τσίπρα, ο πρόεδρος του ΠΙΣ και 40 τρόφιμοι σε γηροκομείο

Θετικοί στον κορωνοϊό ο μικρός γιος Τσίπρα, ο πρόεδρος του ΠΙΣ και 40 τρόφιμοι σε γηροκομείο

Σε προληπτική καραντίνα, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, θα παραμείνει τις επόμενες ημέρες ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, καθώς ο δεύτερος γιος του, ο Ορφέας εμφάνισε «ελαφρά συμπτώματα» και στο τέστ που του έγινε, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του κ.Τσίπρα, ήταν αρνητικά, όπως αναφέρει και ο ίδιος σε ανάρτηση του στο twitter.

«Ο κορωνοϊός επισκέφθηκε σήμερα και το δικό μας σπίτι. Χθες βράδυ ο Ορφέας μας, εμφάνισε ελαφρά συμπτώματα. Κάναμε το πρωί το τεστ και πριν λίγο μάθαμε τα αποτελέσματα. Εγώ, η Μπέτυ και ο Φοίβος βγήκαμε αρνητικοί, ο Ορφέας όμως βγήκε θετικός. Είναι καλά και όπως η πλειονότητα των παιδιών αναμένεται να το ξεπεράσει εύκολα.Σύμφωνα με τις υποδείξεις των γιατρών, παρότι έχω κάνει και τις δυο δόσεις του εμβολίου, δεν έχει περάσει ακόμη αρκετός χρόνος για να έχω πλήρη ανοσία και σε κάθε περίπτωση οφείλω να παραμείνω προληπτικά για ένα διάσημα στο σπίτι, προκειμένου να αποκλειστεί οποιοδήποτε ενδεχόμενο περαιτέρω μετάδοσης.

Είμαι βέβαιος ότι όλα θα πάνε καλά».

Σε τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού για προληπτικούς λόγους θα υποβληθεί σήμερα όλο το προσωπικό της Κουμουνδούρου, ενώ μετά από λίγα εικοσιτετράωρα το ίδιο τεστ θα επαναλάβει και ο κ. Τσίπρας, o οποίος την περασμένη Δευτέρα είχε κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα τα μέλη της οικογένειας του κ. Τσίπρα «ήταν ιδιαίτερα σχολαστικά σε αυτό το θέμα», πραγματοποιώντας τεστ κορονοϊού σε εβδομαδιαία βάση και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας για την πανδημία.Ανάμεσα σε όσους ευχήθηκαν ταχεία ανάρρωση, ήταν και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.Οι ευχές του Πρωθυπουργού

«Εύχομαι περαστικά και ταχεία ανάρρωση στον γιο του κ. Τσίπρα και να ξεπεράσει η οικογένεια γρήγορα αυτήν τη δοκιμασία» ανέφερε στο λογαριασμό του στο twitter o κ. Μητσοτάκης.

Ο Εξαδάκτυλος

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, αλλά μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Θανάσης Εξαδάκτυλος εμφάνισε το Σάββατο πυρετό 37,7 και υποβλήθηκε το πρωί της Κυριακής σε διαγνωστικό τεστ που βγήκε θετικό.

Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο κ. Εξαδάκτυλος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook σημειώνοντας πως έχει ήπια συμπτώματα.

Σύμφωνα με την τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΠΙΣ έχει κάνει ήδη την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της Covid19 στις 13 Ιανουαρίου αλλά δεν πέρασε το απαραίτητο διάστημα για να κάνει την δεύτερη δόση και να αποκτήσει ο οργανισμός του τα απαραίτητα αντισώματα.

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές μετά και τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού στο γηροκομείο  «ΘΑΛΕΡΟΣ», στο Μαρούσιμ όπου από την Παρασκευή το απόγευμα, περισσότερα από 40 άτομα, τρόφιμοι και εργαζόμενοι του γηροκομείου, έχουν διαγνωστεί θετικοί και περισσότεροι από 10 τρόφιμοι έχει χρειαστεί να μεταφερθούν εκτάκτως σε νοσοκομεία, καθώς η κατάσταση τους κρίθηκε σοβαρή.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Γηροκομείο φιλοξενεί περισσότερους από 80 τρόφιμους μεγάλης ηλικίας και είχε πραγματοποιήσει κανονικά τους εμβολιασμούς.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι όλοι οι εργαζόμενοι είχαν αρνητικό τεστ, οι επισκέψεις απαγορεύονταν και τηρούνταν όλα τα μέτρα, καθώς το προσωπικό είχε ειδικές στολές και φορούσε μάσκες.