Σύσκεψη για την πανδημία συγκαλεί ο Μητσοτάκης - Καθολικό lockdown θα εισηγηθεί ο Κικίλιας - Free Sunday
Σύσκεψη για την πανδημία συγκαλεί ο Μητσοτάκης - Καθολικό lockdown θα εισηγηθεί ο Κικίλιας

Σύσκεψη για την πανδημία συγκαλεί ο Μητσοτάκης - Καθολικό lockdown θα εισηγηθεί ο Κικίλιας

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, προκειμένου να αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση, θα έχει στη 1:30, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη

Ο κ.Κικίλιας, μιλώντας στο Open το πρωί της Τρίτης, είπε ότι θα εισηγηθεί αυστηρότερα μέτρα και πιθανόν ένα lockdown τύπου Μαρτίουμ εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι και σήμερα ανησυχητικά στον μεγαλύτερο νομό της χώρας.

Ο υπουργός ανέλυσε τα νούμερα νοσηλευομένων σε απλές κλίνες, αλλά και κλίνες ΜΕΘ, σημειώνοντας πως το σύστημα Υγείας δέχεται μεγάλη πίεση.

Οι αναλύσεις που λαμβάνει από τις επιτροπές είναι τέτοιες που δείχνουν ότι η Ελλάδα εισέρχεται στο τρίτο κύμα της πανδημίας και καθιστούν αναπόφευκτο το ολικό lockdown στην Αττική, είπε και παρέθεσε  τα στοιχεία των τελευταίων ημερών, σύμφωνα με τα οποια τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν αφήνουν περιθώριο για αμφισβήτηση.

«Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ 6/2 είχαμε 231 διασωληνώσεις, 7/2 245, 8/2 260. Δηλαδή, 15 την ημέρα παραπάνω, οι 10 εξ αυτών στην Αττική, που σημαίνει ότι μια μονάδα ΜΕΘ την καταλαμβάνουμε σε μια μέρα».