Προσήχθησαν όλοι όσοι έκαναν την παρέμβαση υπέρ Κουφοντίνα στο Υπουργείο Υγείας - Free Sunday
Προσήχθησαν όλοι όσοι έκαναν την παρέμβαση υπέρ Κουφοντίνα στο Υπουργείο Υγείας

Προσήχθησαν όλοι όσοι έκαναν την παρέμβαση υπέρ Κουφοντίνα στο Υπουργείο Υγείας

Στην προσαγωγή όλων όσοι συμμετείχαν σε αιφνιδιαστική κίνηση στο υπουργείο Υγείας, στην οδό Αριστοτέλους, σε ένδειξη συμπαράστασης για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας, προχώρησε η Αστυνομία.

Η ομάδα των περίπου 65 ατόμων πέταξαν τρικάκια και άνοιξαν πανό για τον Κουφοντίνα πριν εισβάλουν στον χώρο της εισόδου του κτιρίου, όπου έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, τις οποίες κάλεσε ο μοναδικός φύλακας που ηταν εκεί.

Την ώρα της επίθεσης δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου το εξής κείμενο:

«Η διαφαινόμενη δολοφονία του Κουφοντίνα δεν αποτελεί μια εξαίρεση ή ειδική μεταχείριση της αστικής εξουσίας απέναντι σε κάποιον που αμφισβήτησε έμπρακτα το κρατικό μονοπώλιο της βίας. Η πολιτική, που εξοντώνει σήμερα τον Κουφοντίνα σε ένα κελί νοσοκομείου είναι στην πραγματικότητα η ίδια με αυτή που δολοφονεί ανθρώπους της τάξης μας λόγω έλλειψης κλινών ΜΕΘ. Με τη σημερινή παρέμβαση στο συγκεκριμένο κτίριο επιδιώκουμε αφενός να σπάσουμε τη δολοφονική σιωπή γύρω από την υπόθεση της απεργίας πείνας του πολιτικού κρατούμενου Δ.Κουφοντίνα, να καταγγείλουμε τις αυθαιρεσίες που έχει διαπράξει η κυβέρνηση της ΝΔ, να απαιτήσουμε να ικανοποιηθούν τα παρακάτω αιτήματα».

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, που διανύει την 40ή μέρα απεργίας επειδή μεταφέρθηκε από τις Αγροτικές Φυλακές της Κασσαβέτειας Βόλου στον Δομοκό, μεταφέρθηκε το απόγευμα χθες Τετάρτη, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Λαμίας.