Καθυστερεί η πλήρης αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης - Free Sunday
Καθυστερεί η πλήρης αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης

Καθυστερεί η πλήρης αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης

Σε περίπου 3.500 υπολογίζει ο ΔΕΔΔΗΕ τα νοικοκυριά που εξακολουθούν να είναι χωρίς ρεύμα από την Δευτέρα που άρχισαν τα προβλήματα από διακοπές ρεύματος είτε από πτώσεις δέντρων είτε από βλάβες εξαιτίας του καιρού.

Αρχικά προβλήματα είχαν 250.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις από τα οποία μέχρι χθες το πρωί είχαν μείνει 10.000.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ, οι περιοχές όπου ακόμη υπάρχουν σπίτια που δεν έχουν ρεύμα, είναι στα βόρεια προάστια. Συγκεκριμένα είναι οι περιοχές: Εκάλη, Διόνυσος, Αγιος Στέφανος, Κρυονέρι, Δροσιά, Κάλαμος και Ανοιξη.

Η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ
«Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει ότι συνεχίζονται οι εργασίες των συνεργείων του στις γραμμές Μέσης Τάσης στις περιοχές Εκάλη, Διόνυσο, Αγ.Στέφανο, Κρυονέρι, Άνοιξη, Δροσιά και Κάλαμο, για την επανηλεκτροδότηση άλλων περίπου 3.500 νοικοκυριών. Να σημειωθεί ότι η σφοδρή χιονόπτωση που έπληξε τις περιοχές των Βορείων Προαστίων, συνεχίζει να προκαλεί πτώσεις δέντρων λόγω του συσσωρευμένου όγκου χιονιού.Ο ΔΕΔΔΗΕ καλεί όλους τους πολίτες που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης στις περιοχές που σημειώθηκαν ζημιές στο Δίκτυο από την κακοκαιρία, να επικοινωνήσουν άμεσα με την Εταιρία προκειμένου να εξεταστεί η περίπτωση μεμονωμένης βλάβης.Η επικοινωνία με τον ΔΕΔΔΗΕ μπορεί να γίνει τηλεφωνικά στο 11500 ή 2111900500, μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE app σε Android και iOS από το κινητό τους ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ στο Online Δήλωση Βλάβης (deddie.gr).»

Ο οργανισμός χθες είχε ανακοινώσει ότι «αναγνωρίζοντας την ταλαιπωρία χιλιάδων νοικοκυριών που επλήγησαν από την πρωτοφανή κακοκαιρία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, αποφάσισε να αφαιρέσει από τους λογαριασμούς τη Χρέωση Δικτύου Διανομής, που αντιστοιχεί στον μήνα Φεβρουάριο. H Χρέωση Δικτύου Διανομής θα αφαιρεθεί από όλους τους λογαριασμούς πελατών που επλήγησαν, ανεξάρτητα από τον προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.Νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη της ΚΟ της ΝΔ είχε ανακοινώσει ότι επικοινώνησε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού και του ζήτησε ως μία κίνηση καλής θέλησης να εξετάσει μία μείωση στο λογαριασμό του ρεύματος για το μήνα Φεβρουάριο για τα νοικοκυριά εκείνα τα οποία έμειναν χωρίς ρεύμα τις τελευταίες μέρες ενώ είχε εκφράσει την ενόχλησή του για το «πινγκ πονγκ» απόδοσης ευθυνών μεταξύ ΔΕΔΔΗΕ και τοπικής αυτοδιοίκησης, μετά τα προβλήματα που προκλήθηκαν στην ηλεκτροδότηση.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε η εντολή προς τον κρατικό μηχανισμό ήταν σαφής: κανείς δεν θα γυρίσει σπίτι του μέχρι να ηλεκτροδοτηθεί και το τελευταίο σπίτι και προανήγγειλε ένταξη στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης υποδομών που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή ύψους σχεδόν 1 δισεκατομμυρίου ευρώ κάποιες από τις οποίες έχουν να κάνουν και με υπογειοποίηση καλωδίων σε κρίσιμες περιοχές όπου τα καλώδια πρέπει για λόγους ασφαλείας να είναι υπόγεια.