Ο Λιγνάδης μας εξαπάτησε δηλώνει η Μενδώνη και ζητά πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών - Free Sunday
Ο Λιγνάδης μας εξαπάτησε δηλώνει η Μενδώνη και ζητά πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών

Ο Λιγνάδης μας εξαπάτησε δηλώνει η Μενδώνη και ζητά πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών

Για «εξαπάτηση» κατηγόρησε τον τέως καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, με αφορμή τις σε βάρος του καταγγελίες, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα κατά την οποία τόνισε πως «με βαθιά υποκριτική τέχνη προσπαθούσε να μάς πείσει πως δεν έχει σχέση με όλα αυτά».

Νωρίτερα, η υπουργός Πολιτισμού είχε επισκεφθεί τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πλιώτα, καταθέτοντας αναφορά και θέτοντας στη διάθεση των ανακριτικών αρχών τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου αλλά και τους εποπτευόμενους φορείς προκειμένου, όπως επισημαίνει, τα θύματα να μιλήσουν και οι θύτες να εντοπιστούν.

«Δεν γνωρίζαμε τίποτα ούτε εγώ ούτε η πολιτική ηγεσία. Γιατί όλοι αυτοί που λένε ότι ξέρουν γιατί όταν ανέλαβε δεν κατήγγειλαν κάτι;», διερωτήθηκε και προσέθεσε:

«Δεν ήρθε εις γνώσιν μου τίποτα. Γιατί η πρώην υπουργός Πολιτισμού που είναι και συνάδελφός του αν ήξερε κάτι δεν μίλησε; Προσωπικός μου φίλος δεν υπήρξε ποτέ».

Η κ. Μενδώνη ζήτησε -και αυτή από την πλευρά της- να διερευνηθεί η υπόθεση των σεξουαλικών κακοποιήσεων σε βάθος από τη δικαιοσύνη. Η αναφορά της διαβιβάζεται αρμοδίως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να συσχετιστεί στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί η Εισαγγελία της Αθήνας για σειρά καταγγελιών, ενώ τη Δευτέρα έχει κληθεί να εξεταστεί ως μάρτυρας και να καταθέσει ό,τι στοιχεία διαθέτει ο Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας.

Η εξέταση του θα γίνει από τον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο που έχει αναλάβει την έρευνα.