Στον εισαγγελέα οι καταγγελίες στο ΣΕΗ- Στην ανακρίτρια ο Λιγνάδης - Free Sunday
Στον εισαγγελέα οι καταγγελίες στο ΣΕΗ- Στην ανακρίτρια ο Λιγνάδης

Στον εισαγγελέα οι καταγγελίες στο ΣΕΗ- Στην ανακρίτρια ο Λιγνάδης

Στον Εισαγγελέα κ. Κώστα Σπυρόπουλο, παρέδωσε σήμερα ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου των Ηθοποιών, Πασχάλης Τσαρούχας, το υλικό που έχει συλλέξει το πειθαρχικό όργανο του Σωματείου Ηθοποιών για περιπτώσεις έκνομων συμπεριφορών από ανθρώπους του θεάτρου σε βάρος συναδέλφων τους ή άλλων προσώπων. Εκτιμάται ότι οι καταγγελίες που

Οι υποθέσεις είναι εκατοντάδες χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως όλες αφορούν σοβαρά περιστατικά σεξουαλικής βίας που μπορούν να ελεγχθούν ποινικά κυρίως ως προς τους χρόνους παραγραφής αλλά και ως προς την δυνατότητα συλλογής επιπλέον στοιχείων.

«Καταθέσαμε με τους φακέλους. Ελπίζουμε για την καλύτερη έκβαση των υποθέσεων. Δεν μπορώ να πω ούτε πόσες υποθέσεις κατέθεσα, ούτε ποιες. Οι καταγγελίες είναι για προσβολή γενετήσιας ελευθερίας. Δεσμευθήκαμε ότι οποιαδήποτε νέο στοιχείο θα το συμπληρώσουμε», δήλωσε ο κ. Τσαρούχας μετά την εξοδο του από το γραφείο του εισαγγελέα.

Ανάμεσα στους φακέλους που αναμένεται να παραδοθούν θα είναι και κάποιοι που αφορούν την υπόθεση του ήδη κατηγορούμενου ηθοποιού, σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη που εκκρεμεί η απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας.

Ο κ.Λιγνάδης, ο οπόίος από το Σάββατο είναι σε κελι στη ΓΑΔΑ, θα παρουσιαστεί σήμερα αυτοβούλως στο ανακριτικό γραφείο στην 19η ανακρίτρια για να ζητήσει και νέα προθεσμία ώστε να προετοιμάσει την απολογία του για τη κατηγορία του βιασμού κατά συρροή.

Η νέα προθεσμία, όπως δικαιούται από το νόμο, η οποία είτε θα είναι για αύριο Πέμπτη ή ακόμη και για μεθαύριο Παρασκευή.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης αρνείται όλες τις κατηγορίες, ενώ από χθες τον εκπροσωπεί ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος χαρακτήρισε  τη δικογραφία για τον εντολέα του «τηλεγραφική» και άνευ στοιχείων ενώ έκανε λόγο για «επαγγελματίες ομοφυλόφιλους» σε ότι αφορά στους μάρτυρες κατηγορίας

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Κούγιας ανέφερε επί λέξει: «Στη δικογραφία υπάρχουν δύο μηνύσεις γραμμένες από δικηγόρους. Ο ένας μηνυτής ζει μόνιμα στη Σουηδία και ο άλλος δηλώνει ότι ήταν μοντέλο, οι οποίοι μάλιστα στην ουσία δεν περιγράφουν τίποτα εις βάρος του κυρίου Λιγνάδη και μόλις διαβάσεις αυτά που περιγράφουν, αντιλαμβάνεσαι ότι είναι χοντροκομμένα ψέματα από αναξιόπιστες προσωπικότητες. Όσον αφορά τους δήθεν μάρτυρες που δήθεν επιβεβαιώνουν γεγονότα, πρόκειται για «επαγγελματίες» ομοφυλόφιλους, οι οποίοι ως επάγγελμα έχουν την επ’ αμοιβή συνύπαρξή τους με αντίστοιχους ομοφυλόφιλους, και μία κυρία 40 ετών, η οποία ομολογεί ότι ήταν αθεράπευτα ερωτευμένη και είχε σεξουαλική σχέση με τον κύριο Λιγνάδη, ενώ ήταν δεσμευμένη, …».

Σε άλλες δηλώσεις τους, ο κ. Κούγιας άφησε αιχμές για τα ΜΜΕ, λέγοντας ότι «ευνοημένες κυρίες βγαίνουν στα σάιτ τους και λένε απόψεις» και ότι κυριαρχεί πλέον η άποψη ότι ο κ. Λιγνάδης είναι ένας διεστραμμένος άνθρωπος που κακοποιεί παιδιά, ενώ κανείς δεν τον κάλεσε να πει την άποψή του, να υπερασπιστεί εαυτόν.

Μάλιστα προχώρησε σε επίθεση τόσο στη μάρτυρα-κλειδί η οποία – όπως είπε – είναι πολύ γνωστή στον χώρο του θεάτρου, γνώρισε τον Λιγνάδη σε παράστασή του με τον Μαρκουλάκη στην Πάτρα και πως ισχυρίστηκε ότι απατούσε τον σύζυγό της με τον Λιγνάδη, ο οποίος στη συνέχεια την απέρριψε.

«Ο δυστυχής εντολέας μου καταστράφηκε ως καλλιτέχνης και άνθρωπος, θα πάρει αποζημιώσεις από τα ΜΜΕ για τον διασυρμό της προσωπικότητάς του και τον κλονισμό του τεκμηρίου αθωότητας» ανέφερε ο κ.Κούγιας.

Έγκληση για βιασμό κατά γνωστού σκηνοθέτη, το όνομα του οποίου έχει αναφερθεί και σε άλλες καταγγελίες ηθοποιών κατά το πρόσφατο παρελθόν, υπέβαλε γυναίκα ηθοποιός, η οποία ζει πλέον μόνιμα στο εξωτερικό και αποφάσισε να κινηθεί μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση  και παρενόχληση στο χώρο του θεάτρου και της ηθοποιίας.

Η συγκεκριμένη μάλιστα υπόθεση αξιολογείται ως ιδιαίτερα σοβαρή από τις εισαγγελικές αρχές.