Προστιμο και επίπληξη σε βουλευτή της ΝΔ για παραβίαση των μέτρων - Free Sunday
Προστιμο και επίπληξη σε βουλευτή της ΝΔ για παραβίαση των μέτρων

Προστιμο και επίπληξη σε βουλευτή της ΝΔ για παραβίαση των μέτρων

Αυστηρή επίπληξη στον βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης, ο οποίος εντοπίστηκε να παραβιάζει τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, απηύθυνε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ., Ιωάννης Μπούγας.

Στον κ.Χρυσομάλλη επιβλήθηκαν πρόστιμα για μη εφαρμογή των μέτρων προστασίας η οποία , βεβαιώθηκαν στο ξενοδοχείο «The Duke Boutique Suites» στο Κολωνάκ, όπου την Τετάρτη, 03 Μαρτίου, εντοπίστηκε να παραβιάζει τα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Οι ελεγκτές της ΕΑΔ διενήργησαν κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες έλεγχο στην περιοχή του Κολωνακίου σε συνεργασία με στελέχη της αστυνομίας, με αντικείμενο τη διαπίστωση της εφαρμογής των μέτρων στο πλαίσιο του οποίου:

  • Βεβαιώθηκαν σε φυσικά πρόσωπα τρία διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ για μη τήρηση της υποχρέωσης χρήσης μάσκας .
  • Βεβαιώθηκαν σε φυσικά πρόσωπα δύο διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ για παραβίαση του περιορισμού της κυκλοφορίας, διότι βρίσκονταν στο ξενοδοχείο δεν περιλαμβάνονταν στους διαμένοντες, όπως προέκυψε από τη λίστα με τους διαμένοντες που παρουσιάστηκε στο κλιμάκιο ελέγχου.
  • Βεβαιώθηκε στην επιχείρηση διοικητικό προστιμο ύψους 3.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας 15 ημερολογιακών ημερών, διότι έγινε χρήση του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στο ισόγειο από άτομα που δεν περιλαμβάνονταν στους διαμένοντες του ξενοδοχείου όπως προέκυψε από τη σχετική λίστα.
  • Βεβαιώθηκε στην επιχείρηση διοικητικό πρόστιμο ύψους 500 ευρώ για μη λήψη αποτρεπτικών μέτρων ως προς την εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

 

Η ανακοίνωση της ΝΔ

Κατά τη διάρκεια ελέγχου για την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων προστασίας από την πανδημία την 3η Μαρτίου 2021, διαπιστώθηκε παραβίασή τους από τον Βουλευτή Μεσσηνίας, κ. Μίλτο Χρυσομάλλη.Στον Βουλευτή επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ., κ. Ιωάννης Μπούγας, κάλεσε τον κ. Χρυσομάλλη και του απηύθυνε αυστηρή επίπληξη.

Ο βουλευτής διευκρινίζει πως βρισκόταν σε λόμπι κεντρικού ξενοδοχείου το οποίο λειτουργεί νόμιμα  σε συνάντηση με δημοσιογράφο, φορώντας μάσκες και τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα αλλά οι ελεγκτές ανέφεραν ότι η συνάντηση θα έπρεπε να γίνει στο δωμάτιο του ξενοδοχείου και όχι στο λόμπι του ξενοδοχείου και επέβαλαν το σχετικό πρόστιμο.