Η αντιπολίτευση καλλιεργεί όξυνση λέει η κυβέρνηση για τη Νέα Σμύρνη - Free Sunday
Η αντιπολίτευση καλλιεργεί όξυνση λέει η κυβέρνηση για τη Νέα Σμύρνη

Η αντιπολίτευση καλλιεργεί όξυνση λέει η κυβέρνηση για τη Νέα Σμύρνη

Στην κοινωνική όξυνση και ένταση που καλλιεργεί η αντιπολίτευση απέδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη τα όσα συνέβησαν χθες στη Νέα Σμύρνη για τα οποία υπενθύμισε ότι διερευνώνται.

Με στόχο να διακριβωθεί εάν αστυνομικοί τέλεσαν αξιόποινες πράξεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, χθες, στη Νέα Σμύρνη η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας διέταξε τη  διενέργεια εισαγγελικής έρευνας.

Την παρέμβαση της εισαγγελίας προκάλεσαν οι εικόνες που είδαν το «φως της δημοσιότητας», με την άσκηση βίας αστυνομικών σε βάρος πολιτών, στην περιοχή της Νέας Σμύρνης.

Αμτικείμενο της ερευνας είναι η διακρίβωση τυχόν αξιοποίνων πράξεων από την πλευρά των αστυνομικών. Η έρευνα θα διενεργηθεί υπό την εποπτεία  του  εισαγγελέα πρωτοδικών Νίκο Ορνεράκη.

Την ίδια ώρα τους λόγους για τους οποίους μια απλή επιχείρηση ελέγχου για παραβίαση των μέτρων διάδοσης του κορωνοϊού, εξελίχθηκε με επεισοδιακό τρόπο, αναζητούν και οι επιτελείς της ελληνικής Αστυνομίας. Οι βασικοι παράμετροι, έχουν να κάνουν με τη συγκέντρωση μεγάλου αριθμού πολιτών στην κεντρική πλατεία 

 

Η χώρα έχει μια κυβέρνηση που προσπαθεί, με τη συμπαράσταση των πολιτών, να βγάλει τη χώρα από μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες», αναφέρει σε δήλωσή της , ως απάντηση στην ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και επισημαίνει: «Έχει, όμως, δυστυχώς, μια αντιπολίτευση που επενδύει στην ένταση και στην όξυνση του πολιτικού και κοινωνικού κλίματος. Ο κ. Τσίπρας το έκανε με τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Το επαναλαμβάνει και με τα γεγονότα στην πλατεία Νέας Σμύρνης - τα οποία ήδη διερευνώνται.

Εκεί όπου η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ μοίραζε "αυθορμήτως", ανάμεσα σε άλλα χυδαία τρικάκια και κάποια που στοχοποιούσαν τη σύζυγο του πρωθυπουργού (επισυνάπτεται φωτογραφία). Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού...Και δυστυχώς, ούτε συνετού, όπως απαιτεί η συγκυρία», καταλήγει η δήλωση της κ. Πελώνη.

Η χώρα έχει μια κυβέρνηση που έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο της πανδημίας και το μόνο που ξέρει να κάνει με σχέδιο είναι να βαράει στο ψαχνό», είχε γράψει στην ανάρτηση τιυ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτηση του στο Facebook, σημειώνοντας ότι «η απρόκλητη επίθεση αστυνομικών σε οικογένειες και νέα παιδιά στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης σήμερα το απόγευμα, είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι».
 
Η αστυνομική βία στη χώρα μας παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις, δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, σχετικά με όσα συνέβησαν στη Νέα Σμύρνη.

«Οι εικόνες της σημερινής επίθεσης της αστυνομίας κατά των νέων ανθρώπων στην Νέα Σμύρνη σοκάρουν. Δεν έτυχε, είναι επιλογή της Κυβέρνησης και προσωπικά του κ Μητσοτάκη. Όσο ο κόσμος τους γυρίζει την πλάτη, τόσο θα καταφεύγουν στην καταστολή», αναφέρει ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής.