Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει από εργαζόμενη στην πρεσβεία της Βενεζουέλας να μην καταγγείλει παρενόχληση - Free Sunday
Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει από εργαζόμενη στην πρεσβεία της Βενεζουέλας να μην καταγγείλει παρενόχληση

Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει από εργαζόμενη στην πρεσβεία της Βενεζουέλας να μην καταγγείλει παρενόχληση

«Αίτημα» από πολιτικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ να δείξει «πολιτική ωριμότητα» και να μην καταγγείλει τη σεξουαλική παρενόχληση την οποία είχε υποστεί από τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας στην Αθήνα, Φράνκλιν Γκονζάλες, είπε ότι είχε δεχθεί, η πρώην εργαζομενη στην πρεσβεία, Ξένια Μπουζαρανίδου, η οποία όμως δεν αποκάλυψε το όνομα του συγκεκριμένου στελέχους.

Περιγράφοντας τα όσα έζησε είπε: «Το 2011 ξεκίνησα να δουλεύω στην πρεσβεία της Βενεζουέλα. Το 2012 ήρθε ο κ. Γκονζάλες και έκανε τη ζωή μας κόλαση. Όχι μόνο τη δική μου, και άλλων τεσσάρων γυναικών. Σε τέτοιο σημείο, που πήγαινα στη δουλειά και ήθελα να είμαι αόρατη. Να μη με βλέπει». Οι αποκαλύψεις της είναι σοκαριστικές αφού όπως λέει, ο πρέσβης έμπαινε στον χώρο εργασίας της με τα εσώρουχα και προσπαθούσε να την απομονώσει.«Είχα την ατυχία επειδή δούλευα στο σπίτι, στην οικία του πρέσβη, να είμαι μόνη μου. Οπότε δεν ήταν πολύ εύκολο να αποφύγω το αφεντικό μου. Όταν σου συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι ισοπεδωτικό. Σε ισοπεδώνει σαν άνθρωπο και είναι κάτι που το κουβαλάς κάθε μέρα μαζί σου. Δεν φεύγει, δεν είναι κάτι που ξεπερνάς σε μια μέρα. Έκανα περίπου επτά χρόνια για να το ξεπεράσω μέσα μου» προσθέτει.

Η ίδια σχολιάζοντας τις πιέσεις που δέχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Έγινε προσπάθεια να συγκαλυφθεί το θέμα. Υπήρξε πολιτικό πρόσωπο από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θέλω να πω το όνομά του, που μου ζήτησε να δείξω πολιτική ωριμότητα και να λυθεί το θέμα εσωτερικά»«Εκείνη την εποχή ήταν σε άνοδο ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ – Βενεζουέλας ήταν πολύ καλές. Ήταν προεκλογική περίοδος, οπότε το να έβγαινε ένα τέτοιου τύπου σκάνδαλο, θα αμαύρωνε ίσως την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ στη χώρα» συμπληρώνει.Σύμφωνα με την κυρία Μπουζαρανίδου, από τις πέντε γυναίκες που κακοποίησε και παρενόχλησε σεξουαλικά ο πρέσβης της Βενεζουέλας, η ίδια και άλλη μια προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη. «Οι υπόλοιπες φοβήθηκαν» υποστηρίζει.Αφότου αντικαταστάθηκε ο κακοποιητής πρέσβης, η σεφ απολύθηκε από την πρεσβεία της Βενεζουέλας. Μάλιστα, δυσκολεύτηκε να βρει δουλειά, καθώς όταν πήγαινε σε νέους εργοδότες και αυτοί τηλεφωνούσαν στην τέως εργασία της, εκείνοι την δυσφυμούσαν ως κακή υπάλληλο.

Υπενθυμίζεται πως ο κ.Τσίπρας, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 2013 είχε αποστείλει μία θερμή επιστολή στον Νικολάς Μαδούρο στην οποία όχι μόνο του ευχόταν καλή επιτυχία στις εθνικές εκλογές αλλά του ζητούσε να στηρίξει και τον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εκλογών τις οποίες ο ίδιος θα προκαλούσε, έτσι ώστε να στεφθεί με επιτυχία ο σχηματισμός μία αριστερής κυβέρνησης.Στην εν λόγω, όμως, επιστολή, η οποία ήταν γραμμένη στα ισπανικά ο κ. Τσίπρας μιλούσε και για ένα ακόμα θέμα το οποίο και έθιγε στην τελευταία παράγραφο του κειμένου. Εκεί έγραφε: «Εφιστώ την προσοχή σου σε ένα ευαίσθητο θέμα, στο οποίο περιμένω τη συμβολή σου και την παρέμβασή σου με τον καλύτερο τρόπο, το ήδη γνωστό σε εσάς ζήτημα που έχει προκύψει με τον νέο πρέσβη στην Αθήνα. Μέχρι στιγμής το προσωπικό της πρεσβείας έχει επιδείξει πολιτική ωριμότητα και δεν θα λάβει μέτρα εντός της Ελλάδας, που θα δημοσιοποιούσαν το πρόβλημα, γεγονός που θα το εκμεταλλεύονταν στο έπακρο τα συστημικά μέσα ενημέρωσης για να βλάψουν την Αριστερά τόσο στη Βενεζουέλα όσο και στην Ελλάδα».

Η κυρία Μπουζαρανίδου δικαιώθηκε δικαστικά και η υποθεσή της τελεσιδίκησε, ακόμα δεν έχει εκτελεστεί η απόφαση. «Η απόφαση με δικαιώνει πανηγυρικά. Λέει ότι απολύθηκα λόγω της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης που υπέστην. Επιδικάζει μια ηθική βλάβη, κρίνει παράνομη και καταχρηστική την απόλυση» επισημαίνει.«Εξοργίστηκα και βγήκα να μιλήσω. Ακούγοντας να μιλάνε για το θέμα τους πολιτικούς, χρησιμοποίησαν και τη δική μου υπόθεση. Απλά υποκρινόντουσαν. Υπέστην μια κακοποίηση, έκανα καταγγελία. Έγινε δικαστήριο, δικαιώθηκα. Και τα τελευταία χρόνια κανείς δεν εκτελεί την απόφαση του δικαστηρίου. Και εξοργίζομαι όταν ακούω τους πολιτικούς μας να λένε 'βγείτε και μιλήστε'. Μιλήσαμε. Και μετά; Τι θα γίνει μετά;» καταλήγει.