Η αποδοχή της από τον Βορίδη της πρότασης Τζάκρη για ψήφο αποδήμων τρόμαξε τον ΣΥΡΙΖΑ - Free Sunday
Η αποδοχή της από τον Βορίδη της πρότασης Τζάκρη για ψήφο αποδήμων τρόμαξε τον ΣΥΡΙΖΑ

Η αποδοχή της από τον Βορίδη της πρότασης Τζάκρη για ψήφο αποδήμων τρόμαξε τον ΣΥΡΙΖΑ

Υπέρ της διατήρησης των περιορισμών στην ψήφο των αποδήμων, τάχθηκε ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, μόλις ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, δήλωσε ότι κάνει δεκτή την πρόταση της αρμόδιας για θέματα Απόδημου Ελληνισμού του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτή, Θεοδώρας Τζάκρη, ότι το κόμμα της θα τους καταργήσει, μόλις επανέλθει στην διακυβέρνηση της χώρας.

Η κυρία Τζάκρη, σε συνέντευξή της στην ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας», είχε χαρακτηρίσει τους περιορισμούς «άδικους» και «υποτιμητικούς» και ο κ.Βορίδης, μιλώντας το σήμερα Δευτέρα το πρωί στο Mega ότι θα καταθέσει στη Βουλή σχέδιο νόμου με ένα άρθρο, στο οποίο θα προβλέπεται η κατάργηση των περιορισμών που έχουν τεθεί για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος του απόδημου Ελληνισμού από τον τόπο κατοικίας του.

Σύμφωνα με τον υπάρχοντα νόμο, για να ασκηθεί αυτό το δικαίωμα θα πρέπει ο εκλογέας να έχει αποδεδειγμένη παρουσία στην Ελλάδα δύο έτη την τελευταία 35ετία, καθώς και να υποβάλλει φορολογική δήλωση στις ελληνικές Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ως μοναδική προϋπόθεση, με τον νέο νόμο Βορίδη, για να ασκήσει ένας Έλληνας του εξωτερικού το εκλογικό του δικαίωμα, θα οριστεί να είναι εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους.

Η κυρία Τζάκρη απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν υπάρχει περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ να συναινέσει στην άρση των περιορισμών που έχουν τεθεί στην ψήφο των αποδήμων, είχε πει: «Τι εννοείτε; Εμείς είμαστε αυτοί που ζητήσαμε να ψηφίσουν όλοι οι Ελληνες της Διασποράς. Οχι μόνο θα δώσουμε τη μάχη για την άρση των περιορισμών, αλλά και θα τους καταργήσουμε αμέσως μόλις επιστρέψουμε στη διακυβέρνηση της χώρας. Είναι άδικοι. Υποτιμητικοί. Δεν έχω λόγια να τους χαρακτηρίσω. Πρέπει οι Ελληνες της Διασποράς να συνειδητοποιήσουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν αντιπροσωπεύει τις αρχές της Κεντροδεξιάς, αλλά το στενό συμφέρον μιας κλειστής οικονομικής «ελίτ» που διαλύει, από απληστία, την ελληνική κοινωνία».Όμως, ο κ.Ζαχαριάδης στην ίδια εκπομπή κατηγόρησε την κυβέρνηση για άθλιο μικροκομματικό παιχνίδι με την ψήφο των αποδήμων και υποστήριξε ότι εργαλειοποιείται η διαδικασία.

«Όπου χρειάζονται βελτιώσεις, βεβαίως και θα γίνουν» συμπλήρωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι οι περιορισμοί μπήκαν για κάποιους συγκεκριμένους λόγους.