Βαρίδι για το ΣΥΡΙΖΑ και δώρο για τον Μητσοτάκη, χαρακτηρίζει τον Τσίπρα ο Λαφαζάνης - Free Sunday
Βαρίδι για το ΣΥΡΙΖΑ και δώρο για τον Μητσοτάκη, χαρακτηρίζει τον Τσίπρα ο Λαφαζάνης

Βαρίδι για το ΣΥΡΙΖΑ και δώρο για τον Μητσοτάκη, χαρακτηρίζει τον Τσίπρα ο Λαφαζάνης

Την εκτίμηση ότι «ο Αλέξης Τσίπρας έχει τελειώσει πολιτικά, δεν έχει μέλλον» και «όσο είναι στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ένα βαρίδιο γι' αυτό το κόμμα», έκανε ο πρώην υπουργός, και επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio North 98 της Θεσσαλονίκης.

Ο κ.Λαφαζάνης χαρακτήρισε τον κ.Τσίπρα τακτικιστή σημειώνοντας πως «το κύριο που τον ενδιαφέρει είναι η καρέκλα της εξουσίας και η καρέκλα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, με τη φιλοδοξία να επανέλθει, υποτίθεται, στην εξουσία».

«Αυτή τη στιγμή ο Τσίπρας είναι θείο δώρο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, διότι δεν υπάρχει αντιπολίτευση στη χώρα», πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης. «Υπάρχει ένα τεράστιο κενό έλλειψης αντιπολίτευσης απέναντι σε μια πολύ κακή κυβέρνηση», είπε.

Ο κ. Λαφαζάνης, ο οποίος μίλησε επ' αφορμής άρθρου που δημοσίευσε, ενόψει έκδοσης του βιβλίου του με τίτλο «η Μεγάλη Προδοσία», έκανε λόγο για παρασκηνιακή συμφωνία συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ το 2015 με αντάλλαγμα την υπερψήφιση του 3ου Μνημονίου από την τότε αντιπολίτευση, την οποία εν συνεχεία δεν τήρησε ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Αναφερόμενος δε στο ότι ο τότε προέδρος της ΝΔ και νυν Ευρωβουλευτής Βαγγέλη Μειμαράκη, διέψευσε τους ισχυρισμούς του, ο κ. Λαφαζάνης απάντησε: «Δεν μπορεί να πει κάτι το διαφορετικό ο κ. Μεϊμαράκης, διότι αν ομολογούσε ότι υπήρχε μια τέτοια συμφωνία θα έπρεπε να ομολογήσει και ότι ο Τσίπρας τους ενέπαιξε, ότι ο Τσίπρας υφάρπαξε την ψήφο τους για να τους τη φέρει μετά και επομένως ότι ήταν θύματα μια μεγάλης κοροϊδίας. Δεν θα το έκανε ποτέ δημόσια ο κ. Μεϊμαράκης. Η αλήθεια είναι όπως ακριβώς τη λέω 100% τα 100%, διότι είναι διασταυρωμένη απολύτως, πρώτα από μένα, που ζούσα τα γεγονότα τότε αλλά και από ισχυρότατες πηγές μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ και μέσα από τη ΝΔ».

Χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις, ο ίδιος συνέχισε: «Από το δημοψήφισμα και το αποτέλεσμα, πανικοβλήθηκαν όλοι τους, διότι το δημοψήφισμα τίναζε στον αέρα τη μνημονιακή Ελλάδα. Λοιπόν, όλοι αυτοί από την επόμενη ημέρα το πρωί, με επικεφαλής τον Τσίπρα και τον Προκόπη Παυλόπουλο, λειτουργούσαν ως παρακρατική, συνωμοτική ομάδα, υπό την κηδεμονία των Γερμανών, για να στερεώσουν και να συνεχίσουν την πορεία της χώρας μας πάνω στις μνημονιακές ράγες».

«Την επόμενη μέρα από το δημοψήφισμα συνεκλήθη συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, το οποίο συνωμοτούσε για το πώς θα αλλοιώσει την ψήφο του ελληνικού λαού», είπε ο κ.Λαφαζάνης.