Οι διευκολύνσεις για τους εμβολιασμένους - Free Sunday
Οι διευκολύνσεις για τους εμβολιασμένους

Οι διευκολύνσεις για τους εμβολιασμένους

 

Νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα θεσπιστούν διευκολύνσεις για όσους ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτακης σε παρέμβασή του στις εργασίες του ψηφιακού συνεδρίου «Βeyond the Pandemic: A Radical New Approach to Health Security».

«Οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν ότι αν δεν είναι εμβολιασμένοι, ειδικά οι νέοι, δεν έχουν τα ίδια επίπεδα ελευθερίας όπως άλλοι εμβολιασμένοι πολίτες της ίδιας ηλικίας», είπε ο πρωθυπουργός, ο οποίος έδωσε ως παράδειγμα την εστίαση.

 

«Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν πολλά εστιατόρια που θα μας πουν και θα τους δώσουμε το δικαίωμα να το κάνουν, ότι δέχονται μόνο εμβολιασμένους πελάτες» είπε ενω στην ίδια κατηγορία διευκολύνσεων συμπεριλαμβάνεται και η πρόσβαση στους εσωτερικούς χώρους καφέ και μπαρ, πολιτιστικά γεγονότα, όπως συναυλίες, θέατρα και σινεμά, καθώς και τα γήπεδα από την νέα αγωνιστική περίοδο.


Οι διευκολύνσεις για τους εμβολιασμένους θα τεθούν σε εφαρμογή από το φθινόπωρο, εποχή κατά την οποία πολλές δραστηριότητες θα αρχίσουν να μεταφέρονται σε εσωτερικούς χώρους. Οδηγός για την κυβερνητική πρόταση και την σχετική συζήτηση θα είναι και η γνωμοδότηση της επιτροπής Βιοηθικής, την οποία έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός.


Ο κ.Μητσοτάκης κάλεσε χθες τους νέους να εμβολιαστούν καθώς μέσα στο μήνα, η κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση αμέσως μόλις ανοίξει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια και για τις ηλικίες 18 έως 24 και ανακοίνωσε ότι θα θεσπιστεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των υγειονομικών και των εργαζομένων στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων ενώ εξετάζεται ανάλογη υποχρέωση και για άλλες κατηγορίες όπως οι εκπαιδευτικοί.