Εκστρατεία προσέλκυσης στο εμβόλιο - Free Sunday
Εκστρατεία προσέλκυσης στο εμβόλιο

Εκστρατεία προσέλκυσης στο εμβόλιο

Αισιόδοξος για τη προσέλευση των πολιτών στους εμβολιασμούς εμφανίστηκε σήμερα, ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας ο οποίος με ανάρτησή του στο twitter έγραψε ότι «56.000 πολίτες έκλεισαν χθες ραντεβού για πρώτη δόση εμβολιασμού, εκ των οποίων οι 13.500 είναι νέοι ηλικίας 18-24 ετών».

Μιλώντας σήμερα στο ΣΚΑΪ χαρακτήρισε λογική, την κάμψη, πως μετά από μεγάλη προσπάθεια και εκατομμύρια εμβολιασμούς, τόνισε όμως ότι από εδώ και πέρα πρέπει να πείσουμε κάποιους συμπολίτες μας που έχουν ορισμένες αμφιβολίες ή φοβούνται ενδεχομένως, σε απομακρυσμένες περιοχές ή είναι κατάκοιτοι.

«Δίνουμε πλέον το δικαίωμα σε δημάρχους, κοινοτάρχες, παπάδες στα χωριά ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, με μια απλή λίστα συμπολιτών που θα φτιάξουν, σε ένα απομακρυσμένο χωριό ή δήμο ή κοινότητα, να πάμε με τις κινητές μονάδες του υπουργείου Υγείας και να εμβολιάσουμε τοπικά εκεί», είπε ο κ.Κικιλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν οι λόγοι απροθυμίας είναι θρησκευτικοί, ο τοπικός ιερέας θα είναι αυτός που θα αναλάβει να μεταπείσει τους πιστούς στο ποίμνιό του, ενώ όταν θα εμφανίζονται χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών σε άτομα νεαρής ηλικίας, το σχετικό ρόλο θα καλούνται να αναλάβουν άτομα ιδιαίτερα αγαπητά στη νεολαία που έχουν επιρροή.

Οταν εντοπίζονται πολίτες που είναι θετικοί στον εμβολιασμό, αλλά δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε εμβολιαστικό κέντρο, είτε γιατί μένουν σε δυσπρόσιτες, ορεινές και νησιωτικές περιοχές, είτε γιατί δεν μπορούν να μετακινηθούν, θα προχωρά η στοχευμένη παρουσία των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ με πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης.

Πέραν των προσδοκιών που είχαν τεθεί κινείται μέχρι αυτήν την ώρα ο εμβολιασμός με κινητά κλιμάκια σε απομακρυσμένες περιοχές, που ξεκίνησε από την Κρήτη, με πρώτες στάσεις το Τυμπάκι και την Αγία Γαλήνη.

Μέχρι στιγμής, έδειξε ότι έχει δυνατή απήχηση στον κόσμο και στις ομάδες που αδυνατούσαν να μεταφερθούν στα εμβολιαστικά κέντρα, αλλά και σε ανθρώπους που ήταν διστακτικοί σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό, δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη.