Ο πόλεμος Πολάκη- ΤΕΡΝΑ, ο λιγνίτης, ο "πεθερός" και η κλιματική αλλαγή - Free Sunday
Ο πόλεμος Πολάκη- ΤΕΡΝΑ, ο λιγνίτης, ο "πεθερός" και η κλιματική αλλαγή
απο την προσωπικη σελιδα του κ.Παυλου Πολάκη στο facebook

Ο πόλεμος Πολάκη- ΤΕΡΝΑ, ο λιγνίτης, ο "πεθερός" και η κλιματική αλλαγή

Σύμφωνα με έναν Έλληνα που ζει στη Ρουμανία, ο επικεφαλής των Ρουμάνων πυροσβεστών που επιχείρησαν στην Εύβοια, είπε στη ρουμανική τηλεόραση ότι η φωτιά θα μπορούσε να είχε σβήσει σε μία ημέρα, άρα ο Μητσοτάκης δεν ήθελε να τη σβήσει.

Θα μπορούσε ο Έλληνας να είχε καταλάβει λάθος τα ρουμανικά του πυροσβέστη, αν εκτός από τη συγκεκριμένη αναφορά, δεν είχε μεταφέρει σε διάφορα ελληνικά μέσα ενημέρωσης και διάφορες άλλες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, όπως ότι οι Ρουμάνοι απόρησαν γιατί δεν έγινε προσπάθεια να σβήσει η φωτιά με φωτιά.

Και κυρίως, αν ο Ρουμάνος πυροσβέστης, είχε δώσει συνέντευξη.

Αλλά κατά μια διαβολική σύμπτωση, απαντήσεις σε αυτά που δεν ρωτησε ο Ρουμανος, είχε δώσει ο πρώην αναπληρωτής, Παύλος Πολάκης, σε ανάρτηση του, πριν καν μιλήσει ο Ρουμάνος πυροσβέστης.

Όπως είχε γράψει ο κ.Πολάκης στη συγκεκριμένη ανάρτηση, για την αντιμετώπιση της φωτιάς στην Εύβοια:

  1. Δεν πήγαν εναέρια μέσα
  2. Έκαιγε εφτά μέρες
  3. Το σχέδιο ήταν «εκκενωστε και ας καεί το σύμπαν»

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στην ανάρτηση του ο κ.Πολάκης καίγονταν τα δάση και μετά δινόταν άδεια για να τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες.

Προς επίρρωση των απόψεων του, ανάρτησε μία φωτογραφία από φωτιά του 2017 σε μια βουνοκορφή, και δεύτερη φωτογραφία το 2018 από την ίδια βουνοκορφή, να έχουν τοποθετηθεί ανεμογεννήτριες, έναν χρόνο αργότερα.

Κοινώς δηλαδή επι κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, και με υπουργό τον Γιώργο Σταθακη, ο οποίος έμεινε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας από τις 5 Νοεμβρίου 2016 έως τις εκλογές του 2019, κάποιοι έβαζαν φωτιές, έκαιγαν δάση και μετά έπαιρναν άδεια για ανεμογεννήτριες. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ο αρμόδιος Υπουργός δεν είχε καταλάβει τίποτε, ενώ πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας επι ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ο κ.Μπουλαξής, η σύζυγος του οποίου εργαζόταν στην ΤΕΡΝΑ, που τη Δευτέρα ο κ.Πολάκης κατήγγειλε λέγοντας ότι η φωτιά στην Εύβοια άναψε “Για να μπουν οι ανεμογεννήτριες του πεθερού Γεραπετριτη κλπ!!!!”.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο κ.Πολάκης καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση εξυπηρετεί τα συμφέροντα του “πεθερού του Γεραπετρίτη”:

Στις 18 Φεβρουαρίου 2021, όταν είχε κλείσει η εθνική οδός Αθηνών Λαμίας είχε γράψει:

“Ο Χρυσοχοιδης ΕΚΛΕΙΣΕ την Εθνική Οδό(φωτό 1), όχι «για να μη γίνει ατύχημα»,αλλά για να ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ απο Πρόστιμα υψους έως 1.000.000 ευρώ ,όπως ρητά προβλέπεται στο άρθρο 65 του νόμου 4663/2020!!!(φωτό 2-5)
Οι εταιρείες (στη συγκεκριμένη περίπτωση ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ ,ιδιοκτησίας Περιστερη με αντιπρόεδρο τον Γουρζή Μιχάλη πεθερό του Γεραπετριτη) έχουν την υποχρέωση με μηχανήματα που αυτές θα πληρώνουν να κρατάνε το δρόμο ανοιχτο,δεν ήθελαν να επωμιστούν το κόστος,μπορεί να διακόπτονταν η κυκλοφορία ακόμα κι αν το έκαναν ,όποτε ο Υπουργος των ΜΑΤ και της καταστολής τους έβγαλε από τη δύσκολη θέση κλείνοντας ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΤΗΝ ΟΔΟ !!!”

Ουσιαστικά ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας των κυβερνησεων Τσίπρα, δείχνει να είναι σε πόλεμο με την ΤEΡΝΑ του “πεθερού του Γεραπετρίτη”; 

Μιλώντας στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τις εξορύξεις στην Κρήτη, τον Οκτώβριο του 2019, ο κ.Πολάκης είχε χαρακτηρίσει ανέφικτη την κατάργηση της λιγνιτικής παραγωγής σε σύντομο χρονικό διάστημα, το οποίο δεν προσδιόρισε.

Χθες περίπου 22 μήνες αργότερα, η eurostat ανακοίνωσε ότι σε σχέση με το 2019, η Ελλάδα έχει μειώσει την κατανάλωση λιγνίτη κατά περίπου 50% και περίπου 64% σε σχέση με το 2018.

Σημερα η ΤΕΡΝΑ είναι ένας από τους πιο μεγάλους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

“Έχει παρθεί μία απόφαση, δικαιολογημένη, σιγά-σιγά να γίνει απολιγνιτοποίηση της ηλεκτροπαραγωγής και ευρωπαϊκά και εθνικά, σωστό είναι αυτό. Αλλά τι σημαίνει αυτό; Ότι θα πρέπει να γίνει μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των υπολοίπων εγχωρίων πηγών ενέργειας που είναι οι ΑΠΕ.”, είχε πει στις 9 Οκτωβρίου 2019”, ο πρόεδρος της εταιρείας, Γ.Περιστέρης.

Δυο ημέρες νωρίτερα, οι θέσεις του κ.Πολακη για τις εξορύξεις είχαν κερδίσει τον δημόσιο έπαινο του ομότιμου καθηγητή του πολυτεχνείου Κρήτης, Αντώνη Φώσκολου, ο οποίος υποστηρίζει τις εξορύξεις και αμφισβητεί στην κλιματική αλλαγή.

Η κλιματική αλλαγή που είναι αντικείμενο μελέτης των φυσικών επιστημών έχει γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από μια ομάδα ανθρώπων που δεν έχουν γνώση θετικών επιστημών και από επιστήμονες που υπηρετούν ξένα συμφέροντα, είχε γράψει ο καθ.Φώσκολος, τον Φεβρουάριο του 2020.

Έναν χρόνο νωρίτερα, τον Φεβρουάριο του 2019, επί κυβερνησεων ΣΥΡΙΖΑ, με υπουργό περιβάλλοντος τον Γ.Σταθάκη και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, ο “πεθερός του Γεραπετρίτη”, αναλάμβανε πρόεδρος της εταιρείας «Διεθνής Αερολιμένας Ηρακλείου Κρήτης», η κατασκευή του οποίου είχε ανατεθεί στην ΤΕΡΝΑ σε κοινοπραξία με την ινδική GRM.

Στις φωτογραφίες της υπογραφής της σύμβασης, ο κ.Πολακης δεν εμφανίζεται.