Με δικαστική απόφαση εκτός διαδικασιών κηδείας του Μικη, η οικογένεια του - Free Sunday
Με δικαστική απόφαση εκτός διαδικασιών κηδείας του Μικη, η οικογένεια του

Με δικαστική απόφαση εκτός διαδικασιών κηδείας του Μικη, η οικογένεια του

Να απαγορεύσει οποιαδήποτε ανάμειξη της οικογένειας Θεοδωράκη, δηλαδή της κόρης του, του γιου του και της χήρας του, στην διοργάνωση της κηδείας του, αποφάσισε το Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο αναγνώρισε αποκλειστικό και πλήρες δικαίωμα στους εκτελεστές της επιθυμίας του,η οποία εκφραστεί στη συμβολαιογραφική πράξη που είχε συντάξει ο ίδιος τον Ιανουάριο του 2020, να αποφασίσουν για τα διαδικαστικά σύμφωνα με την επιθυμία του.

Μεταξύ αυτών είναι εκείνοι που θα αποφασίσουν και για το γραφείο τελετών, για το οποίο χθες είχε προκύψει νέο θέμα όταν η πλευρά της κόρης του, Μαργαρίτας Θεοδωράκη, δήλωσε ότι εξαιρεί από την συναίνεση της ως προς την ταφή στον Γαλατά Χανίων, την ανάθεση της κηδείας σε γραφείο τελετών.

Η πλευρά της κ. Θεοδωράκη δήλωσε ότι πρέπει να παραμείνει η εντολή στο γραφείο που ήδη έχει επιληφθεί των διαδικασιών και όχι εκείνο που σύμφωνα με την άλλη πλευρά είχε επιλέξει ο ίδιος ο μουσικοσυνθέτης.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του εκτελεστή της τελευταίας βούλησης του εκλιπόντος, Γιώργου Αγοραστάκη, δήλωσε ότι παραιτείται του αιτήματος για το συγκεκριμένο γραφείο τελετών αλλά «διατηρεί το δικαίωμα επιλογής του γραφείου σύμφωνα με τη ρητή δέσμευση του εκλιπόντος» από τη στιγμή που όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνήγορος του, δεν είναι απλά ένας νεκρός, αλλά μία «μια κορυφαία προσωπικότητα γνωστή σε όλο τον πλανήτη».

Παρέμβαση στο δικαστήριο έκανε και το γραφείο τελετών που ήδη έχει εντολή για τις διαδικασίες κηδείας και ταφής, το οποίο εξουσιοδοτήθηκε από την Μαργαρίτα Θεοδωράκη, αναφέροντας πως ο νόμος δεν δίνει το δικαίωμα στους εκτελεστές της βούλησης του εκλιπόντος να καθορίσουν γραφείο τελετών. Ανέφεραν επίσης, πως το φέρετρο έχει παραγγελθεί και κατασκευαστεί από εξαμήνου, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχει μία δαπάνη.