Υποχρεωτικό εμβολιασμό και στην δικαιοσύνη προτείνει ο εισαγγελέας Βεργώνης - Free Sunday
Υποχρεωτικό εμβολιασμό και στην δικαιοσύνη προτείνει ο εισαγγελέας Βεργώνης

Υποχρεωτικό εμβολιασμό και στην δικαιοσύνη προτείνει ο εισαγγελέας Βεργώνης

Τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και στην Δικαιοσύνη, προτείνει ο αντιεισαγγελέας εφετών, Στάθης Βεργώνης, πρώην μέλος του Δ.Σ, της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ο οποίος σε ανάρτηση του στην πρoσωπική σελίδα του στο facebook, προειδοποιεί ότι “η αρρύθμιστη λειτουργία των ακροατηρίων θα οδηγήσει σε μικρό χρονικό διάστημα σε αδυναμία λειτουργίας τους.

Στον υποχρεωτικό εμβολιασμό περιλαμβάνει την αναστολή εργασίας των ανεμβολίστων δικαστικών λειτουργών, δικαστικών υπαλλήλων και δικηγόρων ενώ σε ότι αφορά στους μάρτυρες προτείνει να εισέρχονται με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικού μοριακού τεστ, διαφορετικά να επιβάλλεται πρόστιμο λιπομαρτυρίας.

Η ανάρτηση του κ.Βεργώνη έχει ως εξής:

Υπάρχουν δύο γεγονότα, ή μάλλον ένα γεγονός και ένα μη γεγονός, που σε συνδυασμό, δημιουργούν μια τρομακτική πραγματικότητα για την λειτουργία της Δικαιοσύνης. Το ένα γεγονός είναι η πλήρης λειτουργία της Δικαιοσύνης από την 15.9.2021 και μετά, το οποίο πρέπει να χαιρετισθεί ως πολύ θετικό. Το μη γεγονός είναι ότι δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση, ούτε καν συζήτηση, πλην των θέσεων, θολών, που εκδηλώνει το δικηγορικό σώμα, για την συμμετοχή των ανεμβολίαστων στην διαδικασία απονομής της δικαιοσύνης, όπως εκδηλώνεται στα ακροατήρια. Η μόνη ρύθμιση που ισχύει, είναι για τους δικαστικούς γραμματείς, που ως δημόσιοι υπάλληλοι, θα πρέπει να αναρτούν ένα πληρωμένο rapid test την εβδομάδα. Για τους δικαστικούς λειτουργούς και τους δικηγόρους, δεν ισχύει τίποτε ακόμα. Εν όψει του ότι πρόκειται για πολύωρες συγκεντρώσεις μεγάλου αριθμού προσώπων σε κλειστό χώρο, που όπως έχει αποδειχθεί επιστημονικά, η συνύπαρξη εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, οδηγεί στην μετάδοση της νόσου σε εμβολιασμένους με τις γνωστές επιπτώσεις, ιδιαίτερα της δεκαήμερης καραντίνας, η αρρύθμιστη λειτουργία των ακροατηρίων θα οδηγήσει σε μικρό χρονικό διάστημα σε αδυναμία λειτουργίας τους, πέραν της προστασίας του αγαθού της ζωής και της δημόσιας υγείας. Θα πρέπει επειγόντως η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων να λάβει θέση υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού και στην Δικαιοσύνη, όπως και στις μονάδες υγείας. Αυτή θα υλοποιηθεί με την αναστολή εργασίας των ανεμβολίστων δικαστικών λειτουργών, δικαστικών υπαλλήλων και δικηγόρων. Για το ζήτημα των μαρτύρων, αυτοί θα πρέπει να εισέρχονται με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικού μοριακού τεστ, διαφορετικά θα επιβάλλεται πρόστιμο λιπομαρτυρίας. Σε αυτό το πλαίσιο, έστω με κάποιες τροποποιήσεις που μπορούν να συζητηθούν θα πρέπει να κινηθεί άμεσα η ΕνΔΕ. Η αφωνία πρέπει να τερματισθεί.