Επίσκεψη Μητσοτάκη στη Γεννηματά στον Ευαγγελισμό - Οι συνυποψήφιοι - Οι πολιτικοί αρχηγοί - Free Sunday
Επίσκεψη Μητσοτάκη στη Γεννηματά στον Ευαγγελισμό - Οι συνυποψήφιοι - Οι πολιτικοί αρχηγοί

Επίσκεψη Μητσοτάκη στη Γεννηματά στον Ευαγγελισμό - Οι συνυποψήφιοι - Οι πολιτικοί αρχηγοί

Tην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, η οποία νοσηλεύεται από χθες στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», επισκέφθηκε σήμερα το πρωί πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πριν πάει στο γραφείο του.

Ο κ.Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας της προέδρου του ΚΙΝΑΛ και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, μετά από εκτενείς εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι τα συμπτώματα ατελούς ειλεού οφείλονται σε υποτροπή της βασικής της νόσου, αναφέρει

Λίγο αργότερα με δηλωση της η κ.Γεννηματά απέσυρε την υποψηφιότητά της για την εκλογή προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, λόγω της επιδείνωσης της υγείας της.

«Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή προέδρου του Κινήματος Αλλαγής», αναφέρει και διαβεβαιώνει ότι «ως πρόεδρος, μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά», προτεραιότητά της «παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης».

Οι άλλοι υποψήφιοι

Τη συμπάθειά του για την επιδείνωση της υγείας της Φώφης Γεννηματά εξέφρασε ο συνυποψήφιός της, Ανδρέας Λοβέρδος. « Από την πρώτη στιγμή που έμαθα ότι η Φώφη Γεννηματά νοσηλεύεται, επικοινώνησα με τους στενούς συνεργάτες της και τους εξέφρασα αυτό που λέω και δημόσια: Είμαι δίπλα της ως σύντροφος και ως αγαπημένος φίλος», δήλωσε ο κ. Λοβέρδος.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, συνυποψήφιος με τη Φώφη Γεννηματά για την ηγεσία του κόμματος, μόλις πληροφορήθηκε την επιδείνωση της υγείας της δήλωσε ότι αναστέλλει την προεκλογική του εκστρατεία και ευχήθηκε γρήγορη ανάρρωση. «Εύχομαι περαστικά και ταχεία ανάρρωση στην Πρόεδρο Φώφη Γεννήματα. Όσο με αφορά, από αυτή τη στιγμή αναστέλλω την προεκλογική μου δραστηριότητα», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής.

«Η σκέψη μας είναι στη Φώφη. Οι ευχές μας τη συνοδεύουν. Είμαι βέβαιος ότι και σε αυτή την περιπέτεια της υγείας της θα βγει νικήτρια. Τη θέλουμε και πάλι ακμαία κοντά μας» αναφέρει με ανάρτησή του στο twitter o Χάρης Καστανίδης.

Οι πολιτικοί αρχηγοί

Τις ευχές του στην Φώφη Γεννηματά για ταχεία ανάρρωση εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει: "Επικοινώνησα πριν από λίγο με τη Φώφη Γεννηματά και της μετέφερα τις ειλικρινείς ευχές μου για καλή δύναμη και ταχεία ανάρρωση. Είναι βέβαιο ότι και αυτή τη μάχη, που ίσως είναι πιο σημαντική από τις άλλες της πολιτικής, θα την κερδίσει".

Με ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του γραφείου Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας στο Twitter, ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας ευχήθηκε στην κυρια Γεννηματά:

«Θα ήθελα να ευχηθώ από βάθους καρδιάς περαστικά και καλή δύναμη.

Με εκτίμηση,

Δημήτρης Κουτσούμπας»

"Απ' όλους μας στο ΜέΡΑ25, περαστικά στην Φώφη Γεννηματά" αναφέρει σε δήλωσή του ο Γ. Βαρουφάκης και προσθέτει: "Η είδηση της ασθένειάς της με θλίβει και προσωπικά. Μια σοβαρή ασθένεια είναι εξ ορισμού άδικη και σκληρή. Εν προκειμένω είναι και πλήγμα για την πολιτική ζωή όταν οδηγεί στην απόσυρση μιας πολιτικής αντιπάλου. Σιδερένια!".