Σε φόρουμ για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στη Σ.Αραβία, ο Μητσοτακης - Free Sunday
Σε φόρουμ για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στη Σ.Αραβία, ο Μητσοτακης

Σε φόρουμ για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στη Σ.Αραβία, ο Μητσοτακης

Διήμερη επίσημη επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία πραγματοποιεί  σήμερα Δευτέρα 25 και αύριο Τρίτη 26 Οκτωβρίου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόκειται για τη δεύτερη επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί στο Ριάντ μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, η πρώτη τον Φεβρουάριο του 2020, και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές κατάι τις συναντήσεις, που θα έχει ο κ. Μητσοτάκης στο Ριάντ θα εμπεδωθεί ο στρατηγικός χαρακτήρα των σχέσεων Ελλάδος - Σαουδικής Αραβίας, αλλά και το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων Αθήνας - Ριάντ.

Σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει στο «Middle East Green Summit», ένα Φόρουμ - πρωτοβουλία της Σαουδικής Αραβίας, η οποία έχει θέσει φιλόδοξους στόχους για τη μείωση εκπομπών ρύπων και την εξισορρόπηση του αποτυπώματος των ορυκτών καυσίμων, μέσω της χρήσης τεχνολογίας "καθαρής" ενέργειας, για ανάπτυξη Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, διαχείριση υδάτων, μεγάλης έκτασης δενδροφύτευση κ.ά. 

 

Στο φόρουμ θα απευθυνθούν αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, όπως και ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για το κλίμα, John Kerry.

 

Αύριο, Τρίτη, 26 Οκτωβρίου ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Πρίγκιπα Διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Mohamed Bin Salman.

 

Όπως υπενθυμίζουν κυβερνητικές πηγές, η ελληνική κυβέρνηση συμβάλλει στην άμυνα της Σαουδικής Αραβίας με την αποστολή μίας συστοιχίας Patriot, κατόπιν της συμφωνίας που υπέγραψαν οι υπουργοί Εξωτερικών και 'Αμυνας της Ελλάδας στο Ριάντ τον περασμένο Απρίλιο.

 

Ο κ.τΜητσοτάκης αναμένεται να έχει ακόμη συναντήσεις με επιχειρηματίες της Σαουδικής Αραβίας, οι οποίοι είτε δραστηριοποιούνται ήδη, είτε ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα, ενώ πρόκειται να συμμετάσχει στο Φόρουμ Future Investment Initiative, που συγκεντρώνει τους σημαντικότερους επενδυτές του Κόλπου.