Ύστατος αποχαιρετισμός στη Φώφη Γεννηματά - Free Sunday
Ύστατος αποχαιρετισμός στη Φώφη Γεννηματά

Ύστατος αποχαιρετισμός στη Φώφη Γεννηματά

Εθνικό πένθος έχει κηρυχθεί με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα  Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, που θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά, η οποία  απεβίωσε προχθές Δευτέρα στις 12:04 στο Νοσοκομείο "Ευαγγελισμός", έπειτα από πολυετή μάχη με τον καρκίνο και παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

Η σορός της Φώφης Γεννηματά εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα, στη Μητρόπολη Αθηνών, από τις 10 το πρωί και όπως έγινε γνωστό, από το Κίνημα Αλλαγής, η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στη Μητρόπολη, στις 2 το μεσημέρι με τιμές εν ενεργεία υπουργού και δημοσία δαπάνη,

χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Θα παραστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι πολιτικοί αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων, μέλη της κυβέρνησης, σύσσωμη η ηγεσία και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ καθώς και οι επικεφαλής των θεσμικών αρχών της χώρας.

Κατόπιν συνεννόησης με την οικογένεια της Φώφης Γεννηματά οι επικήδειοι θα είναι λίγοι και σύντομοι. Συγκεκριμένα εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας θα την αποχαιρετήσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, από την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, ο γραμματέας της Κ.Ε. Μανώλης Χριστοδουλάκης και από την οικογένεια κατά πάσα πιθανότητα ο γιος της Φώφης Γεννηματά, Γιώργος.

Η ταφή της Φώφης Γεννηματά θα γίνει στο Α΄ Νεκροταφείο όπου ο δήμος Αθηναίων , όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, παραχώρησε τον ίδιο χώρο όπου είχε ταφεί και ο πατέρας της, Γιώργος Γεννηματάς.

Ως γνωστόν η οικογένεια της Φώφης Γεννηματά έχει ζητήσει αντί στεφάνων να ενισχυθούν με δωρεές το Χαμόγελο του Παιδιού και η Κιβωτός του Κόσμου.

Οι σημαίες κυματίζουν σήμερα μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτίρια..