Στις 14 Ιανουαρίου δικάζεται για διασπορά ψευδών ειδήσεων ο δικηγόρος Αντωνιάδης - Free Sunday
Στις 14 Ιανουαρίου δικάζεται για διασπορά ψευδών ειδήσεων ο δικηγόρος Αντωνιάδης

Στις 14 Ιανουαρίου δικάζεται για διασπορά ψευδών ειδήσεων ο δικηγόρος Αντωνιάδης

Στις 14 Ιανουαρίου 2022, προσδιορίστηκε το Β τριμελές Εφετειο Πλημμελημάτων η δίκη του δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδη, ο οποίος κατηγορείται για διασπορά ψευδών ειδήσεων για την πανδημία

Η δίκη του κ. Αντωνιάδη, η οποία προσδιορίστηκε με ταχύτατες διαδικασίες, θα γίνει στο Β’ Τριμελές Εφετειο Πλημμελημάτων, λόγω ειδικής δωσιδικίας που έχουν οι δικηγόροι.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών έχει ασκήσει σε βάρος του δίωξη για διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με τον covid 19 , μετά την ψήφιση της νέας μορφής της διάταξης του άρθρου 191 ΠΚ , με την επιβαρυντική περίσταση της κατ΄ εξακολούθησης διάπραξης του αδικήματος.

Το αδίκημα διώκεται ως πλημμέλημα και εφόσον κριθεί ένοχος μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή από 6 μήνες έως 5 χρόνια.

Ο δικηγόρος φέρεται ως αρνητής του κορονοϊού και σύμφωνα με τις καταγγελίες, τάσσεται και κατά της διασωλήνωσης των ασθενών, υποστηρίζοντας πως γίνονται χωρίς λόγο.

Ο δικηγόρος παραπέμπεται και στο πειθαρχικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας αυτοδικαίως μετά την αποστολή από την Εισαγγελία της γνωστοποίησης δίωξης σε βάρος του δικηγόρου.