Πολιτικός ο χαρακτηρισμός "δολοφόνοι", λέει ο Κουρουμπλής και δεν ανακαλεί - Free Sunday

Αρνητικός στο ενδεχόμενο να ανακαλέσει τον χαρακτηρισμό “δολοφόνοι” για την κυβερνητική πλειοψηφία εμφανίστηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής, τον οποίο χθες για αυτό τον λόγο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, διέγραψε από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος

Ερωτηθείς στον ΑΝΤ1, από τον Γιώργο Παπαδάκη εάν αισθάνεται την ανάγκη να ανακαλέσει την κατηγορία ότι η Κυβέρνηση ευθύνεται για “δολοφονίες”, αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας, ο κ. Κουρουμπλής απάντησε «Όχι, γιατί εξέφρασα την κραυγή αγωνίας χιλιάδων ανθρώπων που κινδυνεύει η ζωή τους στα νοσοκομεία, σε συνθήκες που πραγματικά προκαλούν το δημόσιο αίσθημα».

Εξήγησε πως μιλούσε σε πολιτικό επίπεδο και υπενθύμισε πως αποκαλούσαν «προδότες» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συμφωνία των Πρεσπών και «δολοφόνους» για την τραγωδία στο Μάτι.

Επεσήμανε πως ο προϋπολογισμός είναι μειωμένος κατά 130 εκατομμύρια ευρώ όσον αφορά στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ενώ συμπλήρωσε ότι από πέρυσι παρακαλούσε μαζί με τον Παύλο Πολάκη την Κυβέρνηση να φέρει τα μονοκλωνικά αντισώματα στην Ελλάδα.

«Γι’ αυτούς που θεωρούν ότι ήταν μια βαριά κουβέντα... Ε, ωραία. Εγώ την είπα και δεν την παίρνω πίσω. Τι να κάνουμε τώρα...», είπε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ

Ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε ότι δεν είπε σε κανέναν ότι είναι δολοφόνος αλλά ότι οι πολιτικές που ασκούνται είναι δολοφονικές, και πως τα λεγόμενά του αποτελούσαν μια «κραυγή αγωνίας» διότι πεθαίνουν άνθρωποι αβοήθητοι εκτός ΜΕΘ. «Πεθαίνουν άδικα άνθρωποι, ναι ή όχι; Αυτό είναι το επίδικο» σημείωσε.

«Πιάστηκαν από μια λέξη για να γυρίσουν την κουβέντα» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι έκανε εκείνο που του όρισε η συνείδησή του και τώρα πληρώνει το κόστος αυτής της επιλογής.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής είπε ότι δεν έχει μιλήσει με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τον διέγραψε ενώ βρισκόταν στις Βρυξέλλες.

Σε κάθε περίπτωση είπε πως έχει καθαρή τη συνείδησή του και δεν τον απασχολεί η διαγραφή του και το εάν θα είναι ή όχι βουλευτής.

«Αν έβαλα αυτογκόλ ή όχι θα κριθεί όταν έρθει η ώρα» πρόσθεσε και εξήγησε ότι δεν παραιτείται της βουλευτικής του έδρας γιατί τον ψήφισαν χιλιάδες άνθρωποι και όταν έρθει η ώρα θα τον στείλει «σπίτι του» ο λαός.

Μιλώντας στο ΟΡΕΝ ο βουλευτής κλήθηκε να απαντήσει για τα όσα είπε χθες στη Βουλή, όταν και κατηγόρησε την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας ως «δολοφόνους» για την διαχείριση της πανδημίας λέγοντας πως τα όσα είπε παρερμηνεύτηκαν συμπληρώνοντας ωστόσο πως κατά τη διάρκεια της χάθηκαν άδικα 7.500 άνθρωποι.

Μάλιστα απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως σε σημείο της τοποθέτησής του χαρακτήρισε τους κυβερνητικούς ως ευσυνείδητους ανθρώπους και δεν θα μπορούσε να τους πει δολοφόνους, αλλά είπε πως οι πρακτικές τους είναι δολοφονικές.

Την ίδια ώρα ωστόσο ο Παναγιώτης Κουρουμπλής έθεσε και έναν ακόμη παράγοντα στην συζήτηση που αφορά στο πρόσωπό του αφού προχώρησε σε καταγγελία λέγοντας πως μέσα στα νοσοκομεία πνίγηκαν άνθρωποι από κακή διαχείριση των νοσηλευόμενων εκτός ΜΕΘ.

«Όταν μέσα σε ένα νοσοκομείο ανατίθεται η ευθύνη σε ανθρώπους που δεν έχουν καμία ειδικότητα σχετική να φροντίζουν ανθρώπους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ; Ξέρετε τι συνέβη; Πνίγηκαν άνθρωποι από την κακή ροή οξυγόνου. Αν αυτό δεν είναι δολοφονία...», είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως ο ίδιος θα παραιτείτο της ασυλίας του εάν χρειαζόταν να καταθέσει για τις καταγγελίες του.

Ερωτηθείς γιατί διεγράφη από τον κ. Τσίπρα ο κ. Κουρουμπλής αρκέστηκε να πει: «Ε με διέγραψε. Είναι δικαίωμα του αρχηγού. Δεν ήρθα εδώ για να να κλαψουρίσω επειδή με διέγραψε ο κ. Τσίπρας».