Αφήστε τη δικαιοσύνη έξω από πολιτικές σκοπιμότητες, ζητά η πρόεδρος του Αρείου Πάγου - Free Sunday
Αφήστε τη δικαιοσύνη έξω από πολιτικές σκοπιμότητες, ζητά η πρόεδρος του Αρείου Πάγου

Αφήστε τη δικαιοσύνη έξω από πολιτικές σκοπιμότητες, ζητά η πρόεδρος του Αρείου Πάγου

Την διαβεβαίωση ότι η Δικαιοσύνη θα παραμείνει ανεξάρτητη, δίνει η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Μαρία Γεωργίου με αφορμή “απαξιωτικές και μάλιστα υπό μορφήν δόγματος κρίσεις”, τις οποίες κάνουν όσοι επιχειρούν να την εργαλειοποιήσουν.

Παράλληλα στη γραπτή δήλωση της η κυρία Γεωργίου, απευθύνει προειδοποίηση ότι θα πρέπει να την αφήσουν τη δικαιοσύνη, οριστικά, έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες.

Η δήλωση έχει ως εξής:

Οι αναφορές στις συνθήκες απονομής δικαιοσύνης στη χώρα μας, με απαξιωτικές και μάλιστα υπό μορφήν δόγματος κρίσεις γι’ αυτήν, με σαφείς υπαινιγμούς για την ανεξαρτησία της, επιχειρούν αυτό ακριβώς που καταγγέλλουν: Να εργαλειοποιήσουν δηλαδή τη Δικαιοσύνη, είτε για να κάμψουν το ηθικό των δικαστικών λειτουργών και την εμπιστοσύνη των πολιτών στη Δικαιοσύνη, είτε για να προκαταλάβουν τη κρίση των δικαστών, η οποία είναι και θα παραμείνει ανεξάρτητη. Όσοι επιθυμούν πραγματικά να προστατέψουν τη Δικαιοσύνη, δεν έχουν παρά να την αφήσουν, οριστικά, έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες.

Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου

Μαρία Γεωργίου

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης κάλεσε σε συγκέντρωση έξω από τον Άρειο Πάγο διαμαρτυρόμενος για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να καλέσει σε απολογία τον κ. Βαξεβάνη για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου.