Αποζημίωση 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο όχημα δίνει η Αττική Οδός μετά από παρέμβαση Μητσοτάκη - Free Sunday
Αποζημίωση 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο όχημα δίνει η Αττική Οδός μετά από παρέμβαση Μητσοτάκη

Αποζημίωση 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο όχημα δίνει η Αττική Οδός μετά από παρέμβαση Μητσοτάκη

Aποζημίωση 2.000 ευρώ για κάθε εγκλωβισμένο αυτοκίνητο θα δώσει η Αττική Οδός, μετά από αίτημα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.Η ανακοίνωσηΟ Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε σε σύσκεψη στην οποία μετείχαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, οι Υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιος Μάνος.

Στη σύσκεψη έγινε αποτίμηση της κατάστασης και ελήφθησαν αποφάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συνεχίζουν να υπάρχουν από την κακοκαιρία.Ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τη διοίκηση της παραχωρησιούχου εταιρείας της Αττικής Οδού και ζήτησε την καταβολή του ποσού των 2000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο. Η εταιρεία το αποδέχθηκε.

«Με μια πρόχειρη καταμέτρηση αυτή την ώρα πρέπει να υπάρχουν περίπου 1.200 οχήματα εγκλωβισμένα και στα δύο ρεύματα, προς αεροδρόμιο και προς Ελευσίνα. Τα περισσότερα είναι οχήματα μόνο, οι οδηγοί έχουν φύγει από το βράδυ. Οι οδηγοί εκτιμώ ότι είναι περίπου 300 άτομα. Έχει γίνει επιχείρηση όλο το βράδυ», περιέγραψε ο κ. Παπαδημητρίου αναφορικά με την κατάσταση στην Αττική Οδό αυτή την ώρα.«Φτάσαμε σε αυτό το σημείο γιατί ξεκινήσαμε πολύ άσχημα εχθές το πρωί. Δυστυχώς, η κακοκαιρία μας έπιασε στη χειρότερη ώρα, 9 το πρωί με όλη την Αθήνα στο δρόμο. Είχαμε μία πρωτοφανή κίνηση. Η κυκλοφορία ήταν πολύ μεγάλη. Μιλάμε για 70.000 αυτοκίνητα, 5.000 φορτηγά και 35 εκχιονιστικά δικά μας ανάμεσά τους», περιέγραψε.«Ο δρόμος κλείνει με διαταγή της Τροχαίας»
«Εχθές το πρωί η Αττική Οδός λειτουργούσε κανονικά. Στις 8 έπιασε η κίνηση και τα φαινόμενα. Όταν ότι τον δρόμο νιώθεις ότι τον έχεις, δεν τον κλείνεις. Η εταιρία δεν κλείνει το δρόμο μόνη της, χρειάζεται ένας συντονισμός με την Τροχαία, και με διαταγή της Τροχαίας κλείνει, όπως και με διαταγή της Τροχαίας απαγορεύονται τα φορτηγά. Τα φορτηγά απαγορευτήκαν στις 14:00», είπε και σε άλλο σημείωσε: «Ό,τι επιχείρηση έχει γίνει το βράδυ για απεγκλωβισμούς, έχει γίνει προσεγγίζοντας ανάποδα. Η Αττική Οδός έχει 35 εκχιονιστικά, κάποια εγκλωβίστηκαν και τα ίδια, κάποια στιγμή χάσαμε έως και τα μισά. Γίνονταν και γίνονται τιτάνιες προσπάθειες. Και πάμε και κόντρα, και ανάμεσα στα αυτοκίνητα. Έχει έρθει και η Πυροσβεστική τώρα και προσπαθούμε να κάνουμε το αδύνατο, δυνατό», συνέχισε ο κ. Παπαδημητρίου.«Έχουμε προσεγγίσει τον κόσμο, έχουμε δώσει και κουβέρτες. Δεν μας αρέσει καθόλου η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Υπήρξαν και κρίσιμα περιστατικά, στα οποία χρειάστηκε να επέμβουμε. Αισθάνομαι πάρα πολύ άβολα, ελπίζουμε μέχρι το μεσημέρι να βοηθήσουμε να γίνει κάτι», είπε.