Ο ερασιτέχνης ΠΑΟ ενέκρινε την "διπλή ανάπλαση" - Free Sunday
Ο ερασιτέχνης ΠΑΟ ενέκρινε την "διπλή ανάπλαση"

Ο ερασιτέχνης ΠΑΟ ενέκρινε την "διπλή ανάπλαση"

Με ποσοστό 68,5%. δηλαδή 2 μονάδες πάνω από την απαιτούμενη πλειοψηφία βάσει του καταστατικού, τα μέλη του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού υπερψήφισαν χθες Τετάρτη, 30 Μαρτίου τις τρεις συμβάσεις της «Διπλής Ανάπλασης» με Δήμο Αθηναίων, ΠΑΕ Παναθηναϊκός κι ΑΕΠ Ελαιώνα και πλέον δόθηκε το τελικό «πράσινο φως» για να προχωρήσει και να υλοποιηθεί το πρότζεκτ, που είχε εξαρχής ως «αιχμή του δόρατος» την κατασκευή νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου κι εγκαταστάσεις του Α.Ο. στην περιοχή του Βοτανικού.

Συνολικά από τα 4.284 μέλη που είχαν δικαίωμα ψήφου, ψήφισαν 2.994 μέλη από τα οποία 2.051 «υπέρ», 934 «κατά», 5 λευκά και 4 άκυρα και πλέον ξεκινούν οι κινήσεις για την υπογραφή των συμβάσεων απ’ τις εμπλεκόμενες πλευρές και τις τελικές εγκρίσεις που απαιτούνται, προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες υλοποίησης του σχεδίου της διπλής παρέμβασης σε Λεωφόρο Αλεξάνδρας και Βοτανικό.

Την απόλυτη ικανοποίησή του για την υπερψήφιση από τη Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού του πρότζεκτ της «Διπλής Ανάπλασης», εξέφρασε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σε δήλωσή του λίγο μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων στο κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Αναλυτικά η δήλωση του κ.Μπακογιάννη:

«Απόψε γράφτηκε ιστορία. Πιστέψαμε στη Διπλή Ανάπλαση. Τόσο πολύ που για να γίνει πραγματικότητα κάναμε όσα μπορούσαμε και ακόμα περισσότερα.

Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί ο κόσμος του Παναθηναϊκού δικαίωσε την προσπάθειά μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους.

Ο Δήμος Αθηναίων θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο και την ίδια προσήλωση, ώστε να τηρηθούν στο ακέραιο οι δεσμεύσεις μας. Από εδώ και εμπρός, Παναθηναϊκοί και Αθηναίοι αξίζει να είναι μόνο υπερήφανοι. Το μέλλον ανήκει στον Παναθηναϊκό, το μέλλον ανήκει στην Αθήνα»

Τα κεφάλαια που θα απαιτηθούν για το σύνολο της «Διπλής Ανάπλασης» φτάνουν τα 267 εκατ. ευρώ, με τα χρήματα να έχουν ήδη εξασφαλιστεί. Εξ αυτών, από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ε.Ε. (RRF), έχουν ήδη εγκριθεί 140 εκατ. ευρώ, τα οποία αφορούν τα έργα υποδομής στις δύο υπό ανάπλαση περιοχές.

Από εκεί και πέρα, το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο στην περιοχή του Βοτανικού -κόστους 115 εκατ. ευρώ- θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ο σχετικός φάκελος έχει ήδη προεγκριθεί απ’ τα αρμόδια υπουργεία κι έχει «μπει» στο νέο κρατικό προϋπολογισμό), ενώ οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη θα κατασκευαστούν με έξοδα της ΑΕΠ Ελαιώνα (Alpha Bank και Πειραιώς), που θα καταβάλλει το ποσό των 12 εκατ. ευρώ για την ανέγερσή τους.

Τέλος, η κινητοποίηση ιδιωτικών επενδύσεων στην περιοχή (δημιουργία κτιρίου γραφείων, εγκαταστάσεις πρώην εργοστασίου Softex, δημιουργία αποθηκευτικών χώρων πρώην εργοστασίου Λιβάνη, εγκαταστάσεις κτιρίου ΑΕΠ Ελαιώνα, μετεγκατάσταση σταθμού ΚΤΕΛ, εγκαταστάσεις πρώην εργοστασίου Soulis), αναμένεται να φτάσει σε μία δεκαετία -μετά τη αποπεράτωση του πρότζεκτ- στο ποσό των 470 εκατ. Ευρώ.