Ένας βιασμός, ένας ξυλοδαρμός και μια αυτοκτονία - Free Sunday
Ένας βιασμός, ένας ξυλοδαρμός και μια αυτοκτονία

Ένας βιασμός, ένας ξυλοδαρμός και μια αυτοκτονία

Νέες διαστάσεις φαίνεται ότι δίνουν στην πρωτοχρονιάτικη καταγγελία ενός βιασμού η καταγγελία για έναν ξυλοδαρμό στην Αθήνα την προηγούμενη Δευτέρα και μια αυτοκτονία την προηγούμενη Τρίτη στη Θεσσαλονίκη.

Η καταγγελία περί βιασμού είχε γίνει από μια 24χρονη γυναίκα, σύμφωνα με την οποία υπήρξε το θύμα ενός ομαδικού βιασμού σε πεντάστερο ξενοδοχείο της πόλης την Πρωτοχρονιά.

Η τελευταία εξέλιξη αφορά την αυτοκτονία ενός 50χρονου γυμναστή, ο οποίος πριν από το απονενοημένο διάβημα είχε κάνει ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook και είχε στείλει σε φίλους του με e-mail μια εκτενή καταγραφή των λόγων που τον οδήγησαν σε αυτό.

Από την 1η ημέρα του 2022 μέχρι την 31η Μαΐου 2022, πέρασαν 151 ημέρες και, για λόγους που μένει να διευκρινιστούν, πολλά από τα πρόσωπα που εμπλέκονται στις δυο ιστορίες είναι κοινά.

Τα τρία σημαντικά γεγονότα είναι τα εξής:

  • Την 1η Ιανουαρίου, μια νεαρή 24χρονη γυναίκα κατήγγειλε ότι είχε πέσει θύμα βιασμού σε πενταστερο ξενοδοχείο της πόλης.
  • Στις 30 Μαΐου, μια γυναίκα στην Αθήνα κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού.
  • Στις 31 Μαΐου, ένας 50χρονος προπονητής έδωσε τέλος στη ζωή του, αυτοκτονώντας μέσα στο γυμναστήριό του στη Θεσσαλονίκη.

Το πρωτο κοινό θέμα στις δύο πρώτες ιστορίες είναι η επιχειρηματική οικογένεια από την οποία κατάγονται οι καταγγελλομενοι και η οποία διαθέτει μεγάλη πολιτική επιρροή σε Ελλάδα και Κύπρο.

Για τον βιασμό της 24χρονης γυναίκας κατηγορήθηκαν τα εγγόνια ενός εκ των επτά αδελφών του ιδρυτή της επιχείρησης. Η καταγγελία κρίθηκε εσκεμμένα ψευδής, όπως αναφέρει στην εισήγησή της προς το δικαστικό συμβούλιο η αρμόδια εισαγγελέας.

Στη δεύτερη περίπτωση μια γυναίκα, που ισχυρίζεται ότι είναι συγγενής τους, για την ακρίβεια εγγονή του πρώτου εξαδέλφου του ιδρυτή, μήνυσε τον εγγονό του ιδρυτή και νυν επικεφαλής των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της εταιρείας και τον υπεύθυνο ασφαλείας του ότι οργάνωσαν τον ξυλοδαρμό της στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένει στην Αθήνα.

Δέκα ημέρες νωρίτερα, στις 20 Μαΐου, με δηλώσεις της στο ίδιο μέσο ενημέρωσης, που είχε αναδείξει το θέμα, είχε εκφράσει τη συμπαράστασή της στην 24χρονη γυναίκα που είχε καταγγείλει τον βιασμό.

Δύο ημέρες μετά τον καταγγελθέντα ξυλοδαρμό, πήγε στο Α.Τ. της περιοχής της, συνοδευόμενη από τον δικηγόρο, ο οποίος, με αφορμή την καταγγελία για τον βιασμο, είχε ισχυριστεί ότι υπάρχει κύκλωμα μαστροπιας από Κύπρο προς Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή Κύπριων πολιτικών. Το θέμα ερεύνησε η κυπριακή Αστυνομία και διέψευσε ότι υφίσταται.

Από την ανάκριση για την καταγγελία περί βιασμού, προέκυψε ότι η καταγγελλουσα συνοδευόταν στο πάρτι, στο πλαίσιο του οποίου συνέβη ο καταγγελθείς βιασμός, από 17χρονη φίλη της, η οποία αναχώρησε νωρίτερα με τη μητέρα της, που ήρθε για να την παραλάβει.

Το 17χρονο κορίτσι φέρεται να δήλωσε στην κατάθεσή του ότι ο χώρος του πάρτι ήταν γεμάτος με «βίζιτες», αλλά η 24χρονη παρέμεινε στον χώρο, απορρίπτοντας την πρόταση να φύγει.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του αυτόχειρα γυμναστή, οι γνώσεις που η νεαρή είχε ως προς τις «βίζιτες» οφείλονταν στην καθοδήγηση της μητέρας της, με την οποία ο ίδιος λέει οτι διατηρούσε σχεση και η οποία του είχε αποσπάσει 90.000 για τον γιο της, πριν εξαφανιστεί και τον οδηγήσει σε απόγνωση και αυτοκτονία.

Όταν ρωτήθηκε η αρχική καταγγέλλουσα για τη μητέρα της φίλης της, προτίμησε να επικαλεστεί περιορισμένη γνώση του προσώπου της μητέρας.

«Δεν γνωρίζω προσωπικά τη μητέρα της… Όσον αφορά τη φίλη μου, αν υπονοεί κάτι τέτοιο, δεν μου έχει δώσει ποτέ κάποιο άσχημο σημάδι. Εάν έβλεπα ότι λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο, θα είχα απομακρυνθεί», δήλωσε.

Όμως ο αυτόχειρας γυμναστής στην ίδια ανάρτηση ισχυρίζεται ότι η μητέρα της 17χρονης, σε συνεργασία με τον πρώην σύζυγό της και πατέρα της νεαρής, είχαν ως σκοπό να βλάψουν τους δύο δικηγόρους, οι οποίοι είχαν αναλάβει την υπεράσπιση των δύο κατηγορηθέντων για τον βιασμό.

Ο ένας από τους δύο μάλιστα, εξαιτίας της εμπλοκής του στην υπόθεση, απομακρύνθηκε από το πολιτικό κόμμα στο οποίο ανήκει και δεν αποκαταστάθηκε, παρά το ότι η ανάκριση τον απάλλαξε από τις κατηγορίες που του είχε προσάψει το φερόμενο ως θύμα. Δημοσίως δεν το έχει ζητήσει ούτε ο ίδιος, το γραφείο του οποίου έγινε στόχος βομβιστικης επίθεσης.

Ο πρώην σύζυγος, ο οποίος στην ανάρτηση του γυμναστή κατηγορείται επίσης για τοκογλυφία και φόνο, δήλωσε ότι θεωρεί εύλογη τη δοσοληψία των 90.000 από τη στιγμή που υπήρχε η μεταξύ τους σχέση, ενώ η με καταγωγή από τις Φιλιππίνες, πρώην σύζυγος του γυμναστή διευκρίνισε ότι δεν ήταν πρώην αλλά εξακολουθούσε να είναι σύζυγός του, την ίδια στιγμή που πολλά μέσα ενημέρωσης φιλοξένησαν δηλώσεις και από άλλες πρώην συντρόφους του.

Πάντως η επίθεση εναντίον της συγκεκριμένης επιχειρηματικής οικογένειας δεν έχει τελειώσει, καθώς εμφανίστηκε στο ίδιο μέσο ενημέρωσης πρώην «Σταρ Ελλάς», η οποία είπε ότι, μετά την εκλογή της ως «Σταρ Ελλάς», της ζήτησαν να κοιμηθεί με τον ιδιοκτήτη της εταιρειας για να της δώσουν το sponsoring.

Οι ιδιοκτήτες της εταιρείας έχουν εβραϊκή καταγωγή και, λίγο αργότερα, η «Σταρ Ελλάς» αρνήθηκε να συμμετάσχει στην τελική φάση που έγινε στο Ισραήλ, επικαλουμενη πολιτικούς λόγους.

Πάντως δεν δέχτηκε την πρόταση για το sponsoring, με αποτέλεσμα να μη γίνει γνωστό ποιος είναι ο ιδιοκτήτης στον οποίο την προτειναν, αν δηλαδή είναι από το τμήμα της οικογένειας που διοικεί ή από αλλά παρακλάδια μικρότερης επιρροής, όπως στη Θεσσαλονίκη.

Σε κάθε περίπτωση, η Εισαγγελία της Θεσσαλονίκης έχει ζητήσει από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας τη διερεύνηση στοιχείων, προκειμένου να βρεθεί αν στοιχειοθετείται τέλεση αδικημάτων σε βάρος του 50χρονου γυμναστή που βρέθηκε απαγχονισμένος στο γυμναστήριό του.

Σύμφωνα με νομικές πηγές, τα αδικήματα που μπορεί να στοιχειοθετηθούν είναι, σε πρώτη ανάγνωση της ανάρτησης που άφησε, απάτη, εκβίαση, ακόμα και συμμετοχή σε αυτοχειρία.

Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματικός κολοσσός έχει εμπλακεί στη Θεσσαλονίκη σε δύο υποθεσεις. Την κατάργηση του τοπικού παραρτήματός του, η οποία τον έφερε σε ρήξη με τους πρώην εργαζόμενούς του πριν από περίπου δέκα χρόνια, και την αποτυχημένη προσπάθεια να αποκτήσει τον έλεγχο μιας τοπικής ανταγωνιστικής εταιρείας, η οποία κινητοποίησε δυνάμεις που απέτρεψαν τελικά την αγοραπωλησία, για να επιφερουν πλήγμα στα αμερικανικά οικονομικά συμφέροντα.

Ανάμεσα στα άλλα που θα διερευνήσει η Αστυνομία είναι και το κατά πόσο υπάρχει πολιτικός ο οποίος είχε δώσει προς υιοθεσία το παιδί του σε ιδιοκτήτη «μαγαζιών με βίζιτες», όπως λέει ο αυτόχειρας για τη μητέρα της 17χρονης που, εξαπατώντας τον, του «απαλλοτρίωσε» την περιουσία με αδιευκρίνιστο τρόπο.

Πάντως η καταγγέλλουσα τον βιασμό έχει ήδη κατεβάσει τον πήχη. Κι από την τιμωρία των ενόχων που ζητούσε, έχει σιγά σιγά διολισθήσει στο αίτημα για «συγγνώμη» με ενδιάμεσο σταθμό «να βρει το δίκιο της».

«Δεν ήξερα τίποτα ποτέ, ούτε ήξερα τις οικογένειες που ήταν στην υπόθεσή μου. Έπειτα τις έμαθα και αναζητούσα μια συγγνώμη», ανέφερε στην τελευταία δήλωσή της.

Εκτός από τις δικαστικές εξελίξεις, υπάρχουν και δύο ανοιχτά θεματα πολιτικού χαρακτήρα. Το πρώτο είναι η δωρεά για το Μουσείο της Δήλου, ένα ίδρυμα στη διοίκηση του οποίου συμμετείχαν οι αρχικοί κατηγορούμενοι για τον βιασμό. Τη δωρεά ανακάλεσε η υπουργός Πολιτισμού, μόλις ανέδειξε το θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ, και λογικό είναι να επανέλθει το θεμα, μολις ξεκαθαρίσει δικαστικά η υπόθεση.

Η δεύτερη αφορά μια εταιρεία του Δημοσίου, στην οποία εμπλέκεται πρόσωπο που έχει εμφανιστεί δημόσια ως υπερασπιστής της καταγγέλουσας και η σύμβαση με το Δημόσιο έχει λήξει τους πρώτους μήνες του 2022, χωρίς επίσημες ανακοινώσεις για το κατά πόσο θα ανανεωθεί.

Κι όλα αυτά σε μια δύσκολη εποχή, διότι, εκτός από όλα τα υπόλοιπα, ο επιχειρηματικός κολοσσός αντιμετωπίζει προβλήματα εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, καθότι είχε μεγάλες επενδύσεις στη Ρωσία και πολλά κέρδη.