Ξανανοίγουν οι δίαυλοι επικοινωνίας Ελλάδας- Τουρκίας - Free Sunday
Ξανανοίγουν οι δίαυλοι επικοινωνίας Ελλάδας- Τουρκίας

Ξανανοίγουν οι δίαυλοι επικοινωνίας Ελλάδας- Τουρκίας

Έμφαση στη διατήρηση των διαύλων επικοινωνίας δίνουν Ελλάδα και Τουρκία.

Στις δηλώσεις του κατά την άφιξη του, στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την εκτίμηση ότι με την Τουρκία θα μπορέσουμε να επανέλθουμε σύντομα σε πιο ήρεμα νερά, κρατώντας πάντα ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας οι οποίοι και στις πιο δύσκολες συγκυρίες «δεν πρέπει ποτέ να κλείνουν».

Την ίδια στιγμή, στις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, αναφερόμενος στο σύντομο τετ-α-τετ με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, ειπε ότιη Αγκυρα θεωρεί «σημαντικό να παραμείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας για την επίλυση των προβλημάτων με την Ελλάδα».

«η εστίαση σε μια θετική ατζέντα και η μείωση των εντάσεων θα συμβάλει τόσο στις διμερείς σχέσεις όσο και στην περιφερειακή συνεργασία» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός.

Στη Λευκωσία, ο κ.Μητσοτάκης είπε ότι «η άμυνα της Ελλάδας και της Κύπρου, απέναντι σε οποιεσδήποτε αναθεωρητικές διαθέσεις είναι το Διεθνές Δίκαιο» και προσέθεσε ότι «είναι οι ισχυρές μας συμμαχίες, είναι η συμμετοχή μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Και με ήρεμη αποφασιστικότητα και ψυχραιμία θα αντιπαρερχόμαστε πάντα οποιαδήποτε ρητορική ξεφεύγει από τους κανόνες της καλής διπλωματικής πρακτικής».

«Στη συνάντηση του υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ με τον Έλληνα ομόλογό του, τονίστηκε η σημασία της διατήρησης των ανοικτών διαύλων επικοινωνίας, η επικέντρωση στη θετική ατζέντα, η συμβολή αυτής της επικοινωνίας στις σχέσεις καλής γειτονίας, η διμερής/περιφερειακή συνεργασία, καθώς και η σημασία της διατήρησης του διαλόγου για τη μείωση των εντάσεων» αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας στο κείμενο που συνοδεύει το βίντεο από τη συνομιλία που είχαν οι Παναγιωτόπουλος - Ακάρ.