Πυροβολισμοί με έναν τραυματία στο ΑΠΘ μετα από ξεκαθάρισμα λογαριασμών συμμοριών - Free Sunday
Πυροβολισμοί με έναν τραυματία στο ΑΠΘ μετα από ξεκαθάρισμα λογαριασμών συμμοριών

Πυροβολισμοί με έναν τραυματία στο ΑΠΘ μετα από ξεκαθάρισμα λογαριασμών συμμοριών

Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ συμμοριών αποδίδεται από αστυνομικές πηγές, η ένοπλη συμπλοκή που σημειώθηκε στην πλατεία Χημείου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κατά την οποία τραυματίστηκε από πυροβόλο όπλο ένας 23χρονος, ο οποίος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» εκτός κινδύνου.

Χθες λίγο μετά τις 10 χθες το βράδυ, ομάδα 15-17 ατόμων η οποία αφού επιχείρησε ανεπιτυχώς να εισέλθει στο πανεπιστημιακό κάμπους μέσω της Εγνατίας, όπου τους σταμάτησε η ιδιωτική υπηρεσία ασφάλειας του Ιδρύματος, κατάφερε τελικά να εισέλθει στο Πανεπιστήμιο από μια μικρή πόρτα επί της οδού Εθν. Αμύνης και κατευθύνθηκε προς την πλατεία Χημείου, όπου εκείνη την ώρα βρίσκονταν ο 23χρονος με έναν φίλο του.

Ακολούθησαν πυροβολισμοί, και η αστυνομία συγκέντρωσε από το σημείο πέντε κάλυκες και μία βολίδα, ενώ εντοπίστηκαν και ίχνη αίματος.

Ο τραυματισμένος άνδρας, ομογενής από τη Γεωργία ο οποίος πρόσφατα είχε αποφυλακιστεί για ληστείες, και είχε απασχολήσει τις Αρχές και για ναρκωτικά, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, από τον φίλο του, όπου εισήχθη στο χειρουργείο με τραύματα στα πόδια.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών και ακολούθησαν συνολικά οκτώ προσαγωγές από ύποπτο όχημα αλλά κι από σημεία πέριξ της συμπλοκής. Δεν προέκυψε όμως εμπλοκή των προσαχθέντων στο επεισόδιο και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Στο σημείο της συμπλοκής μετέβη ο πρύτανης του Αριστοτελείου, καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου ο οποίος ενημερώθηκε για τις αστυνομικές έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

«Ενημερώθηκα για τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Προφανώς το περιστατικό δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το πανεπιστήμιο. Είναι, όμως, πολύ σημαντικό σε τέτοια αποτρόπαια περιστατικά να υπάρχει άμεση κινητοποίηση και δράση των αρμόδιων αρχών, όπως και έγινε. Η εγκληματικότητα στο ΑΠΘ διώκεται όπως και σε κάθε γειτονιά της πόλης και κάθε απόπειρα εγκληματικής ενέργειας θα πρέπει να αντιμετωπίζεται εν τη γενέσει της», τόνισε ο πρύτανης του ΑΠΘ.

«Για πάρα πολλά χρόνια, εγκληματικά στοιχεία αναζητούσαν καταφύγιο μέσα στο campus του πανεπιστημίου, έχοντας τη βεβαιότητα ότι μπορούσαν να δρουν ανενόχλητα, εκμεταλλευόμενα το αχανές της έκτασης και ένα άτυπο "άβατο", που επέβαλε ο εκφυλισμός της έννοιας του ακαδημαϊκού ασύλου. Αυτό άλλαξε, όμως, κάθε μέρα οφείλουμε να το περιφρουρούμε και να μην εφησυχάζουμε. Οι δημόσιες αρχές ασκούν στο ΑΠΘ όλες τις κατά νόμο αρμοδιότητές τους, συμπεριλαμβανομένης της επέμβασης λόγω τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Στο ΑΠΘ ο νόμος του 4623/2019, όπως και κάθε νόμος εφαρμόζεται και τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη», επισήμανε ο κ.Παπαϊωάννου.