Βενιζέλος για Γκαλμπρέιθ: Η κοινωνία θα γινόταν κόλαση - Free Sunday
Βενιζέλος για Γκαλμπρέιθ: Η κοινωνία θα γινόταν κόλαση

Βενιζέλος για Γκαλμπρέιθ: Η κοινωνία θα γινόταν κόλαση

«Δεν εθνικοποιείς την Τράπεζα της Ελλάδος, δεν αλλάζεις νόμισμα, δεν επιβάλεις αλλαγή του νομίσματος των καταθέσεων έτσι απλά με μία νομική πράξη, εδώ η κοινωνία θα γινόταν κόλαση, θα είχαμε προβλήματα βίας, προβλήματα στοιχειωδών ελευθεριών και όλα αυτά λέγονται με μία απίθανη ελαφρότητα», σχολίασε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ».

Για τις τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι ο αριθμός των τεσσάρων αδειών «ενώ τώρα έχουμε έξι άδειες και στην πράξη λειτουργούν πολύ περισσότεροι σταθμοί δεν προκύπτει επιστημονικά από πουθενά». Χαρακτήρισε ακόμη «παντελώς αβάσιμη» τη μελέτη του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας.

Πρόσθεσε επιπλέον ότι κατά την ακρόασή του στη Βουλή, ο νέος πρόεδρος στην Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ερωτηθείς από τον ίδιο για το πόσες άδειες μπορούν να δοθούν  του απάντησε: «Όχι περισσότεροι από δέκα με άνεση».

Σε ό,τι αφορά την επιστολή του Επιτρόπου Έτινγκερ, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι «δεν πρόκειται για μία επιστολή αλληλογραφίας» αλλά «για μία επιστολή, εντός εισαγωγικών, που είναι η προειδοποίηση ότι κινείται η διαδικασία κατά της χώρας».