Σε εξέλιξη η κοινοβουλευτική διερεύνηση των τποκλοπων - Free Sunday
Σε εξέλιξη η κοινοβουλευτική διερεύνηση των τποκλοπων

Σε εξέλιξη η κοινοβουλευτική διερεύνηση των τποκλοπων

Την  σύσταση εξεταστικής επιτροπής, για την υπόθεση παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη, αποφάσισε η ολομέλεια της Βουλής.

Σε σύνολο 299 ψηφισάντων βουλευτών, καταγράφηκαν 142 θετικές ψήφοι, και 157 "παρών".

Σημειώνεται ότι με βάση τις σχετικές προβλέψεις του Συντάγματος (άρθρο 68) και του Κανονισμού της Βουλής (άρθρο 144), η απόφαση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής "λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων, η οποία δεν μπορεί να είναι κατώτερη από τα δύο πέμπτα (2/5) του όλου αριθμού των βουλευτών". Συμπληρώθηκε δηλαδή το όριο των 120 βουλευτών, ανεξαρτήτως πλειοψηφίας.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο πρόεδρος της Βουλής, Κ. Τασούλας ανακοίνωσε ότι στην αποφασισθείσα επιτροπή θα μετέχουν 29 βουλευτές. Κατ' αναλογία της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων, θα συμμετάσχουν 15 βουλευτές της ΝΔ, 8 του ΣΥΡΙΖΑ, 2 του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, 1 του ΚΚΕ, 1 της Ελληνικής Λύσης, 1 του ΜέΡΑ25 και 1 από τους ανεξάρτητους βουλευτές. Επίσης, όρισε σε ένα μήνα (από τη συγκρότησή της), την προθεσμία για την ολοκλήρωση των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής και την υποβολή του πορίσματός της στην Ολομέλεια. Σημειώνεται ότι η εξεταστική επιτροπή έχει την δυνατότητα να ζητήσει από την ολομέλεια της Βουλής την παράταση των εργασιών της.