Στην ΑΑΔΕ ο Γ. Κύρτσος - Free Sunday
Στην ΑΑΔΕ ο Γ. Κύρτσος

Στην ΑΑΔΕ ο Γ. Κύρτσος

Με τον πρόεδρο της ΑΑΔΕ,, κ. Χρ. Ράμμο,  παρουσία άλλων δύο μελών της ΑΔΑΕ, συναντήθηκαν στα γραφεία της αρχής ο Έλληνας ευρωβουλευτής του RENEW EUROPE, κ. Γ. Κύρτσος, καθώς και ο πληρεξούσιος δικηγόρος του, κ. Γ. Μαντζουράνης, σε συνέχεια της με αρ. πρωτ. 3401/28-11-2022 Αίτησής του προς την ΑΔΑΕ, 

Οι κύριοι Κύρτσος και Ματζουράνης  ανέπτυξαν και προφορικώς τους λόγους, που καθιστούν αναγκαία την επίσπευση των ερευνών για τις ουσιαστικώς παράνομες πολλαπλές επισυνδέσεις των τηλεφώνων του κ. Γ. Κύρτσου από την ΕΥΠ. 

Ο πρόεδρος και τα μέλη της ΑΔΑΕ ενημερώθηκαν ότι ο ευρωβουλευτής θα παρουσιάσει αναλυτικά την υπόθεσή του στην πολιτική ομάδα του Renew Europe στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όπως και σε αρμόδιες επιτροπές με τελικό στόχο να συζητηθεί και στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Επιδίωξή του η πλήρης προστασία των δημοκρατικών και συνταγματικών δικαιωμάτων του ιδίου, όπως και όλων των πολιτών. 

 

Επίσης επίκειται Προσφυγή του κ. Κύρτσου στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΑ), δεδομένων των ανυπέρβλητων εμποδίων για την υλοποίηση του κατοχυρωμένου δικαιώματος κάθε ευρωπαίου και Έλληνα πολίτη για δικαστική προστασία εξαιτίας των πρόσφατων νομοθετικών πρωτοβουλιών του καθεστώτος Μητσοτάκη, οι οποίες παραβιάζουν θεμελιώδεις αρχές και κανόνες της ευρωπαϊκής και ελληνικής έννομης τάξης.