Παραίτηση Μητσοτάκη και Ντογιάκου ζητάει ο Γιώργος Κύρτσος - Free Sunday
Παραίτηση Μητσοτάκη και Ντογιάκου ζητάει ο Γιώργος Κύρτσος
Με έφοδο της ΑΔΑΕ επιβεβαιώθηκε η συστηματική παρακολούθησή του από τους κοριούς

Παραίτηση Μητσοτάκη και Ντογιάκου ζητάει ο Γιώργος Κύρτσος

Την παρακολούθηση από την ΕΥΠ του ευρωβουλευτή του Renew Europe Γιώργου Κύρτσου και του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου μπόρεσε να διαπιστώσει επισήμως η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Σαράντη Μιχαλόπουλου για τον ευρωπαϊκό ειδησεογραφικό οργανισμό Euractiv.

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, πηγές με καλή γνώση του θέματος ανέφεραν στο Euractiv πως η ΑΔΑΕ επισκέφτηκε την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου την εταιρεία τηλεπικοινωνιών Cosmote. Η ΑΔΑΕ αποφάσισε να διενεργήσει έλεγχο μετά από αιτήματα που της υπέβαλαν ο Γιώργος Κύρτσος και ο Τάσος Τέλλογλου που ήθελαν να μάθουν εάν τελούσαν υπό παρακολούθηση από τις μυστικές υπηρεσίες.

Το Euractiv έμαθε ότι ο έλεγχος επιβεβαίωσε ότι και οι δύο άνδρες ήταν υπό παρακολούθηση από μυστικές υπηρεσίες, αλλά η αιτιολόγηση δεν αποκαλύφθηκε για λόγους «εθνικής ασφάλειας».

Το Euractiv ανέφερε ότι η ανεξάρτητη Αρχή αντιμετώπισε δυσκολίες κατά τη διενέργεια του ελέγχου. Συγκεκριμένα, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου φέρεται να προσπάθησε να μπλοκάρει τον έλεγχο λέγοντας ότι ήταν παράνομος. Οι εκπρόσωποι της ΑΔΑΕ αντέδρασαν επικαλούμενοι τη συνταγματική τους αρμοδιότητα και επέμειναν στη διενέργεια του ελέγχου.

Η εταιρεία ενημέρωσε τους εκπροσώπους της ΑΔΑΕ ότι θα επικοινωνήσει με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ισίδωρο Ντογιάκο για παροχή οδηγιών και στη συνέχεια οι εκπρόσωποι της ΑΔΑΕ ενημερώθηκαν πως η διαδικασία ήταν παράνομη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η εταιρεία ζήτησε από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τη σχετική οδηγία γραπτώς, ο οποίος φέρεται να αρνήθηκε.

Παρ’ όλες τις κλήσεις να σταματήσει η έρευνα, οι ερευνητές της ΑΔΑΕ επέμειναν, σημειώνοντας ότι είναι ανεξάρτητοι από τη δικαστική εξουσία και συνέχισαν τον έλεγχό τους, όπως αναφέρει το Euractiv.

Γ. Κύρτσος: Η ΑΔΑΕ διέλυσε κάθε αμφιβολία για την παρακολούθησή μου

Με δήλωσή του στο documentonews.gr, ο Γιώργος Κύρτσος τόνισε πως θα δώσει συνέχεια στο θέμα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ε.Ε. και ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου.

Η δήλωση του Γιώργου Κύρτσου:

«Θεωρούσα ότι η παρακολούθησή μου είναι 100% βέβαιη γιατί είχα τις κατάλληλες πληροφορίες και τώρα η έρευνα της ΑΔΑΕ διέλυσε κάθε αμφιβολία.

Ζητώ δύο παραιτήσεις. Πρώτον, του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, ο οποίος με αντάμειψε για την υποστήριξή μου, όταν ήταν υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ και αργότερα όταν διεκδικούσε την πρωθυπουργία, με τους κοριούς του κράτους - παρακράτους.

Θεωρώ, επίσης, ότι ο κ. Ντογιάκος, εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, πρέπει να πάει να κάνει μια άλλη δουλειά γιατί είναι φανερό ότι δεν έχει σχέση με τη Δικαιοσύνη που πρέπει να ελέγχει την εκτελεστική εξουσία και να εξασφαλίζει τα δικαιώματά μας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κράτους Δικαίου.

Τέλος, θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου, ακόμα και την ευγνωμοσύνη μου, στην ΑΔΑΕ που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και ξεπέρασε όλα τα εμπόδια για να προστατέψει τα συνταγματικά μου δικαιώματα».

Γ. Μαντζουράνης: «Στις 21 Δεκεμβρίου καταθέτουμε μήνυση στην εισαγγελέα της ΕΥΠ και άλλα δύο πρόσωπα»

Ο δικηγόρος του Γιώργου Κύρτσου, ο Γιάννης Μαντζουράνης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» επεσήμανε ότι «στις 21 Δεκεμβρίου θα καταθέσουμε μηνύσεις σε βάρος τριών συγκεκριμένων προσώπων με ονοματεπώνυμο, ώστε να αναγκαστούν να δώσουν στοιχεία», φωτογραφίζοντας την εισαγγελέα Βλάχου, αλλά και τον τέως διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα, και επισημαίνοντας ότι «δεν φτάνουν οι μηνυτήριες αναφορές κατά παντός υπευθύνου».

Ο κ. Μαντζουράνης υπογράμμισε ότι με την υποβολή μηνύσεων τα κεντρικά πρόσωπα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο των υποκλοπών θα καταστούν ελεγχόμενα.