Ντράγκι σε Μητσοτάκη: Ταχεία και αποτελεσματική υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων - Free Sunday
Ντράγκι σε Μητσοτάκη: Ταχεία και αποτελεσματική υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων

Ντράγκι σε Μητσοτάκη: Ταχεία και αποτελεσματική υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας :

«Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, κ. Μάριο Ντράγκι, και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, κ. Μπενουά Κερέ, πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Έλληνα αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συζήτησαν για την οικονομία της ζώνης του ευρώ καθώς και για την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Η ΕΚΤ αναγνώρισε ότι το τελευταίο έτος έχει σημειωθεί αισθητή πρόοδος όσον αφορά την εφαρμογή του τρίτου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας, που είχε ως αποτέλεσμα την επαναφορά τoυ waiver στις 22 Ιουνίου.

Επίσης, η ΕΚΤ τόνισε εκ νέου την ανάγκη να υλοποιηθούν ταχέως και αποτελεσματικώς οι εκτεταμένες και φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται στο πλαίσιο του προγράμματος, καθώς και να αναληφθεί η κυριότητά τους, προκειμένου να τονωθεί η οικονομική ανάπτυξη και να υποστηριχθεί η δημιουργία θέσεων εργασίας.» 

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά τη συνάντηση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα μια πολύ ουσιαστική συζήτηση με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τον κ. Draghi, για τις προοπτικές του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και της ελληνικής οικονομίας συνολικά. 

Εξήγησα στον κ. Draghi ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να ανακάμψει η ελληνική οικονομία είναι η εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, που θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας και θα προσελκύσουν επενδύσεις. Επενδύσεις οι οποίες θα δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης. Επενδύσεις οι οποίες θα μπορέσουν να δώσουν μια πραγματική προοπτική στους νέους ανθρώπους οι οποίοι σήμερα, απογοητευμένοι, εγκαταλείπουν την Ελλάδα.

Το απαραίτητο πολιτικό κλίμα και περιβάλλον για να διαμορφωθεί μια τέτοια επενδυτική έκρηξη στην Ελλάδα, δυστυχώς, σήμερα δεν υπάρχει.

Η σημερινή Κυβέρνηση δεν εφαρμόζει πραγματικές μεταρρυθμίσεις. Επιλέγει το λάθος μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής. Αντί να μειώσει τις δαπάνες, αυξάνει τους φόρους και, δυστυχώς, στέλνει το λογαριασμό σε όλους τους Έλληνες πολίτες».