Από τα κανάλια θα απαντήσει στη Λαγκάρντ - Free Sunday
Από τα κανάλια θα απαντήσει στη Λαγκάρντ

Από τα κανάλια θα απαντήσει στη Λαγκάρντ

Έκτακτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα το απόγευμα στις 7:30, συγκάλεσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος θα μιλήσει στους βουλευτές σχετικά με όσα συμβαίνουν γύρω από τη διαπραγμάτευση μετά τις αποκαλύψεις των διαλόγων των στελεχών του ΔΝΤ και την απάντηση της γενικής διευθύντριας του Ταμείου κυρίας Λαγκαρντ στην επιστολή του. 

Η συνεδρίαση θα είναι δημόσια και η ομιλία ανοιχτή άρα θα μεταδοθεί και τηλεοπτικά.

Λίγο νωρίτερα, το γραφείο του του πρωθυπουργού εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απαντά στην επιστολή της κυρίας Λαγκάρντ, χαρακτηρίζοντας "ανοησία" την κωλυσιεργία στην διαπραγμάτευση.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Μαξίμου:

«Η κωλυσιεργία στη διαπραγμάτευση είναι όντως ανοησία…»
Μετά τη σύσκεψη κυβερνητικών στελεχών που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον Πρωθυπουργό με αντικείμενο την πορεία της διαπραγμάτευσης εκδίδεται η παρακάτω ανακοίνωση:
«Η στρατηγική κωλυσιεργίας στη διαπραγμάτευση προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες πιστωτικής ασφυξίας στην Ελλάδα λίγο πριν το βρετανικό δημοψήφισμα είναι πράγματι μια μεγάλη ανοησία.
Μία ανοησία που οφείλουμε, όλοι, να αποτρέψουμε.
Η διαπραγμάτευση πρέπει να κλείσει άμεσα χωρίς εξωπραγματικές απαιτήσεις για επιπρόσθετα μέτρα, πέρα από όσα ορίζει η συμφωνία του περασμένου Ιουλίου.
Σε ό,τι αφορά δε στα ζητήματα ασφάλειας, η ελληνική κυβέρνηση διαβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα απόλυτα ασφαλής, πολύ περισσότερο, μάλιστα, από χώρες στις οποίες έχει πραγματοποιηθεί η συντριπτική πλειοψηφία των διαρροών των WikiLeaks.»