ΥΠΕΞ: Ψευδή τα περί καθυστέρησης της μετάφρασης του βουλεύματος για την SIEMENS - Free Sunday
ΥΠΕΞ: Ψευδή τα περί καθυστέρησης της μετάφρασης του βουλεύματος για την SIEMENS

ΥΠΕΞ: Ψευδή τα περί καθυστέρησης της μετάφρασης του βουλεύματος για την SIEMENS

«Η Μεταφραστική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, παρά τον τεράστιο φόρτο εργασίας της, ολοκλήρωσε εγκαίρως το υπέρογκο, 1.580 σελίδων, μεταφραστικό έργο της και παρέδωσε εγκαίρως το σχετικό βούλευμα στην Εισαγγελία Εφετών. Συγκεκριμένα, οι πρώτες 700 μεταφρασμένες σελίδες παραδόθηκαν στις 2 Νοεμβρίου 2015 και οι υπόλοιπες 880 σελίδες, στις 13 Μαΐου 2016» αναφέρει το ΥΠΕΞ και συνεχίζει:

» Παρά το γεγονός αυτό, κάποιοι σήμερα διακίνησαν ανυπόστατες πληροφορίες, περί δήθεν καθυστέρησης της μετάφρασης του βουλεύματος για την υπόθεση SIEMENS από τη Μεταφραστική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών.

» Το Υπουργείο Εξωτερικών καλεί τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές να εντοπίσουν και να αποδώσουν ευθύνες σε αυτούς που κακόβουλα και σκόπιμα διέδωσαν τις ψευδείς και ανυπόστατες αυτές πληροφορίες.» 

Αναβλήθηκε επ' αόριστον η δίκη της Siemens


Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανέβαλε αορίστως τη δίκη για την υπόθεση της Siemens έως ότου μεταφραστεί το βούλευμα στα γερμανικά.

Σύμφωνα με τη απόφαση του δικαστηρίου, θα πρέπει να μεταφραστούν και όλα τα σχετικά έγγραφα μέχρις ότου αρχίσει ξανά η δίκη. Η απόφαση αυτή του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων ήρθε μετά την ένσταση των Γερμανών κατηγορουμένων. 

Μαξίμου: Λίγη αιδώς για τα μαύρα ταμεία της Siemens


«Θα συνιστούσαμε στην Νέα Δημοκρατία να είναι πιο μετρημένη στις διαρροές της σχετικά με τις υπoθέσεις της Siemens» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές για το ζήτημα της αναβολής της δίκης της SIEMENS. 

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως «τα συνεχόμενα «λάθη» που επέτρεψαν σε κατηγορούμενους και βασικούς μάρτυρες να διαφύγουν, τα «δωράκια», όπως το τηλεφωνικό κέντρο που βρέθηκε στην κατοχή του σημερινού της Προέδρου, οι φιλίες της οικογένειας Μητσοτάκη με τον κ. Χριστοφοράκο, δεν συνάδουν με την σημερινή της σπουδή για την υπεράσπιση της διαφάνειας» ενώ προσθέτουν «ας μην ανησυχούν πάντως. Όλα θα έρθουν στο φως». 

Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ανεχθεί οποιαδήποτε κωλυσιεργία στην δικαστική διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης 

Σχετικά με την εξέλιξη στην υπόθεση Siemens, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στην δίκη για την υπόθεση Siemens, παρουσιάστηκε σήμερα εμπλοκή, με αιτιολογία την απουσία μετάφρασης του σχετικού βουλεύματος. Το υπουργείο Εξωτερικών έχει εκδώσει ήδη ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι έχει παραδώσει εγκαίρως τις σχετικές επίσημες μεταφράσεις στην αρμόδια Εισαγγελία.

Η αντιμετώπιση της διαπλοκής είναι απαίτηση της κοινωνίας και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει προς την κατεύθυνση αυτή. Ως εκ τούτου, δεν πρόκειται να ανεχθεί οποιαδήποτε κωλυσιεργία στην δικαστική διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Στο πλαίσιο αυτό, θα μεριμνήσει άμεσα και με κάθε διαθέσιμο θεσμικό τρόπο, ώστε να βρεθούν οι υπαίτιοι της σημερινής εμπλοκής και να αποδοθούν οι ενδεχόμενες ποινικές ή πειθαρχικές ευθύνες».