Να στηριχθεί από όλους η Βόρεια Εύβοια ζητά ο Μητσοτάκης - Free Sunday
Να στηριχθεί από όλους η Βόρεια Εύβοια ζητά ο Μητσοτάκης

Να στηριχθεί από όλους η Βόρεια Εύβοια ζητά ο Μητσοτάκης

Έχουμε όλοι υποχρέωση να στηρίξουμε τη βόρεια Εύβοια που επλήγη από τις πρόσφατες πυρκαγιές δήλωσε  ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας του στην περιοχή της Λίμνης στη Βορεια ¨Εύβοια.

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τις περιοχές της Λίμνης, της Κατούνια, και της Μονή Γαλατάκη και ενημερώθηκε για το μέγεθος της καταστροφής από εκπροσώπους της Τ.Α, στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και φορείς των πληγεισών περιοχών.αποδίδοντας τα εύσημα σε όλους οσους προσπάθησαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. 

Αμέσως μετά, ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Δυστυχώς, εδώ στην Εύβοια, έχει συντελεστεί μια πολύ μεγάλη οικολογική, αλλά και οικονομική καταστροφή. 
Θέλω, καταρχάς, να ευχαριστήσω τους άνδρες και τις γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος, τους εθελοντές δασοπυροσβέστες, τα στελέχη της Περιφέρειας, των Δασικών Υπηρεσιών, για τον αγώνα τον οποίο έδωσαν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες να περιορίσουν αυτήν την πολύ μεγάλη φωτιά.
Χρέος της Πολιτείας είναι να σταθεί δίπλα στους πληγέντες, στους παραγωγούς ρητίνης, οι οποίοι είδαν το εισόδημά τους να καταστρέφεται. Και, βέβαια, η Πολιτεία θα πρέπει να μεριμνήσει, έτσι ώστε να δρομολογηθούν όλα τα απαραίτητα έργα υποδομής και αυτό το πολύ όμορφο πευκοδάσος, με τη βοήθεια του πανδαμάτορα χρόνου, να ξαναγεννηθεί η περιοχή και να επιστρέψει στην προηγούμενη κατάσταση. 
Ευτυχώς, η πολύ όμορφη κωμόπολη της Λίμνης διεσώθη. Και όλοι έχουμε υποχρέωση, με τον τρόπο μας, να στηρίξουμε αυτήν την περιοχή. Να την επισκεπτόμαστε και να μην αφήσουμε τους ανθρώπους εδώ να απωλέσουν πολύτιμο οικονομικό εισόδημα από τον τουρισμό. 
Για άλλη μια φορά, όλες μου τις ευχαριστίες σε όλους όσοι αγωνίστηκαν, σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, να περιορίσουν αυτήν την πολύ μεγάλη φωτιά. 
Το δύσκολο έργο της αποκατάστασης, το χρονοβόρο έργο της αποκατάστασης, ξεκινάει τώρα με τη βοήθεια όλων».

Το απόγευμα ο πρόεδρος της ΝΔ θα επισκεφτεί το νέο νοσοκομείο Χαλκίδας.