ΝΔ: Μόνο ο κ. Τσίπρας δεν αντιλαμβάνεται ότι η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών εξαντλήθηκε - Free Sunday
ΝΔ: Μόνο ο κ. Τσίπρας δεν αντιλαμβάνεται ότι η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών εξαντλήθηκε

ΝΔ: Μόνο ο κ. Τσίπρας δεν αντιλαμβάνεται ότι η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών εξαντλήθηκε

«Οι μοναδικοί που δεν αντιλαμβάνονται ότι η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει εξαντληθεί, είναι ο κ. Τσίπρας και η Κυβέρνησή του» αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υπεύθυνος του Τομέα Φορολογικής Πολιτικής, Απόστολος Βεσυρόπουλος σχολιάζοντας τη νέα αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ιδιωτών προς το Δημόσιο.
«Μόνο το μήνα Ιούνιο, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών προς την εφορία αυξήθηκαν κατά 1,2 δις ευρώ», τονίζουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτουν:
«Μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2016 προστέθηκαν νέες φορολογικές οφειλές 6 δις ευρώ, περίπου, και το σύνολο πλέον των οφειλών των πολιτών προς το Δημόσιο αγγίζει τα 90 δις ευρώ.
Όλα αυτά, με βάση τα στοιχεία του Ιουνίου, όταν δεν υπήρχε ακόμα η υποχρέωση καταβολής του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ.
Είναι δεδομένο ότι οδεύουμε σε νέα έκρηξη και αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ιδιωτών προς την εφορία.
Ήδη, πάνω από 4.000.000 Έλληνες χρωστάνε στην εφορία, ενώ 1.500.000 είναι ήδη αντιμέτωποι με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις.
Η Κυβέρνηση οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι η πολιτική της χρεοκόπησε.
Η χώρα χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα.
Μια πολιτική που θα στηρίζεται στη μείωση των φόρων με παράλληλη μείωση των δαπανών. 
Με μεταρρυθμίσεις που θα δημιουργήσουν ένα φιλικό και ευνοϊκό πλαίσιο για τις επενδύσεις και θα οδηγήσουν σε αύξηση του ΑΕΠ».