Μητσοτάκης: Αναπτυξιακή προοπτική μόνο με φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις - Free Sunday
Μητσοτάκης: Αναπτυξιακή προοπτική μόνο με φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις

Μητσοτάκης: Αναπτυξιακή προοπτική μόνο με φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις

Η Ελλάδα και Πορτογαλία έχουν πολλές ομοιότητες ενώ και οι δύο πέρασαν από την εμπειρία ενός προγράμματος προσαρμογής τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που συναντήθηκε με τον τέως πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσος Κοέλιο.

«Μόνο που η Πορτογαλία κατάφερε κάτω από την ηγεσία του κ Κοέλιο να απομακρυνθεί από τα μνημόνια, ενώ δυστυχώς η χώρα μου βρίσκεται ακόμα σε ένα τρίτο εξαιρετικά επώδυνο μνημόνιο, ως αποτέλεσμα των προβληματικών χειρισμών της υφιστάμενης κυβέρνησης», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Υπογράμμισε πως «μόνο οι φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις, που στηρίζουν την πραγματική οικονομία και προσελκύουν ιδιωτικές επενδύσεις, μπορούν να δώσουν αναπτυξιακή προοπτική στη χώρα». 

Σύμφωνα με τον κ Μητσοτάκη οποιαδήποτε απόπειρα αυτές οι μεταρρυθμίσεις να ακυρωθούν, δημιουργεί τελικά πρόβλημα στην ίδια τη βιωσιμότητα της οικονομίας. «Αυτό είναι το ζήτημα το οποίο αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα, κάτω από μια Αριστερή Κυβέρνηση. Εν μέρει αυτό είναι και το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Πορτογαλία». 
Θέλω να επισημάνω, επίσης, ότι συζητήσαμε με τον Pedro Passos Coelho 
H απάντηση στην Ευρώπη δεν μπορεί να έρθει από την Αριστερά. Η Κεντροδεξιά οφείλει να προτάξει για τους πολίτες της Ευρώπης ένα νέο αναπτυξιακό όραμα το οποίο θα μπορέσουν οι Ευρωπαίοι πολίτες να αγκαλιάσουν και να πιστέψουν και πάλι».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στις προοπτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις απαντήσεις που μπορεί να δώσει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ένωσή μας, ειδικά μετά την προβληματική ιστορία του Brexit, είπε ότι η απάντηση στην Ευρώπη δεν μπορεί να έρθει από την Αριστερά. «Η Κεντροδεξιά οφείλει να προτάξει για τους πολίτες της Ευρώπης ένα νέο αναπτυξιακό όραμα το οποίο θα μπορέσουν οι Ευρωπαίοι πολίτες να αγκαλιάσουν και να πιστέψουν και πάλι», δήλωσε χαρακτηριστικά.