Οι τεχνικοί της τηλεόρασης απειλούν να αφήσουν τον Τσίπρα χωρίς κάλυψη στην ΔΕΘ - Free Sunday
Οι τεχνικοί της τηλεόρασης απειλούν να αφήσουν τον Τσίπρα χωρίς κάλυψη στην ΔΕΘ

Οι τεχνικοί της τηλεόρασης απειλούν να αφήσουν τον Τσίπρα χωρίς κάλυψη στην ΔΕΘ

Χωρίς τηλεοπτική κάλυψη απειλούν να αφήσουν τον πρωθυπουργό στα εγκαίνια της ΔΕΘ, η συνδικαλιστική ένωση των εργαζομένων στην ΕΡΤ, ΠΟΣΠΕΡΤ και οι τεχνικοί της ιδιωτικής τηλεόρασης οι οποίοι κήρυξαν 24ωρη απεργία από τις 6 το πρωί του Σαββάτου ως τις 6 το πρωί της Κυριακής σε ένδειξη συμπαράστασης στους 2000 περίπου εργαζομένους των καναλιών που δεν πήραν άδεια. "Καμιά «νομιμότητα» δεν πρέπει ν’ αφήσει πίσω θύματα", αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Στο μεταξύ έλεγχο όλων των προσφορών ζήτησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης- ενώ ο Υπ.Επικρατείας Νίκος Παππάς διευκρίνισε ότι το Πόθεν έσχες θα ελεγχθεί μόνο στις προκαταβολες. Χθες έλαβε χώρα συνάντηση Καλογρίτσα - Κοντομηνά, σε θετικό κλίμα. 

Η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ έχει ως εξής:

«Συνάδελφοι – συναδέλφισσες

Η ΠΟΣΠΕΡΤ απεργεί και στέκεται δυναμικά αλληλέγγυα στους εργαζόμενους των τηλεοπτικών ΜΜΕ.

Απεργούμε στους δημόσιους και ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, μαζί και σύμφωνα με την απόφαση του διασωματειακού των Ενώσεων Τύπου και ΜΜΕ, συμπορευόμενοι με τις άλλες Ενώσεις, το Σάββατο 10/9/2016, (σε μια πρώτη 24ωρη απεργία από τις 06:00 του Σαββάτου έως τις 06:00 της Κυριακής) και απαιτούμε από την κυβέρνηση θεσμική παρέμβαση για εγγύηση όλων των θέσεων εργασίας στους τηλεοπτικούς σταθμούς είτε αδειοδοτήθηκαν, είτε όχι και παράλληλα κατοχύρωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους με ΣΣΕ.

1.800 συνάδελφοι από τα κανάλια που δεν αδειοδοτήθηκαν, κινδυνεύουν άμεσα να βγουν σε ανεργία, την ώρα που τα μνημόνια και οι μνημονιακές πολιτικές έχουν γίνει λαιμητόμος για την κοινωνία, η ανεργία είναι σε δυσθεώρητα ύψη, η ύφεση είναι πρωτοφανής και συναντάται σε περιόδους μεγάλων καταστροφών ή πολέμων.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ έχουν πάρει αλληλεγγύη από εργαζόμενους και κοινωνία και γνωρίζουν καλά το τι θα πει ανεργία, αδικία, ανέχεια, σκοτεινό και μαύρο μέλλον. Τα αντιπαλέψαμε στηριζόμενοι κι από αυτούς τους σημερινούς εργαζόμενους και αυριανούς ανέργους και βγήκαμε νικητές.

Τώρα στον αγώνα που δίνουν, στεκόμαστε δίπλα τους, ώστε τις επόμενες ημέρες πριν το μαύρο και χωρίς μαύρο, η κυβέρνηση πρέπει να βρει τις απαιτούμενες λύσεις.

Δικαιούνται οι συνάδελφοί μας στα ΜΜΕ, την αμέριστη κι από καρδιάς συμπαράστασή μας ώστε κι αυτοί να βγουν νικητές σε αυτό τον αγώνα.

Καμιά «νομιμότητα» δεν πρέπει ν’ αφήσει πίσω θύματα. Έτσι θα ξανανικήσουμε όλοι.

Τις επόμενες ημέρες, η ΠΟΣΠΕΡΤ θα αναλάβει πρωτοβουλίες και για αγωνιστικές κινητοποιήσεις αλλά και άλλες δράσεις με κύριο στόχο τη θετική έκβαση αυτού του αγώνα.

Πρώτο μέλημά μας θα είναι μια κοινή συνέντευξη τύπου με τις άλλες Ενώσεις Τύπου και ΜΜΕ, στην οποία θα προσκληθούν όλοι, σε όποια πλευρά κι αν ανήκουν και με όποια ευθύνη έχουν, για να καταθέσουν προτάσεις ή και λύσεις.

Σε κανένα εργαζόμενο δεν του πρέπει η ανεργία, να ζήσει αυτές τις στιγμές του αβάσταχτου άγχους, της μοναξιάς, της απελπισίας και της ανθρωποφαγίας, την ώρα που τα εκατομμύρια «κάνουν πάρτυ» γύρω τους.

Ο αγώνας ξεκίνησε. Όλοι μαζί μπορούμε και θα τα καταφέρουμε έως την τελική δικαίωση».

Ακολουθεί η ανακοίνωση των τεχνικών της ιδιωτικής τηλεόρασης:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης συμμετέχοντας  στην 24ωρη Απεργία που κήρυξε η ΠΟΣΠΕΡΤ , κηρύσσει  24ωρη απεργία το Σάββατο 10/9/2016, από τις 06:00 του Σαββάτου έως τις 06:00 της Κυριακής, σε όλα τα παραρτήματα των Τηλεοπτικών Σταθμών Πανελλαδικής Εμβέλειας.

Καλεί επίσης τα μέλη του στην συγκέντρωση και πορεία που διοργανώνει η ΓΣΕΕ και το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ στο Άγαλμα του Βενιζέλου, το Σάββατο στις 6 ώρα το απόγευμα, μαζί με τους συναδέλφους μας της Ε.Τ.Ι.Τ.Α.