Άνευ ουσιαστικού αντικρίσματος η συνάντηση Τσίπρα - Ολάντ - Free Sunday
Άνευ ουσιαστικού αντικρίσματος η συνάντηση Τσίπρα - Ολάντ

Άνευ ουσιαστικού αντικρίσματος η συνάντηση Τσίπρα - Ολάντ

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές, ο Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε την εκτίμησή του για τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας. 

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως έδειξε τη διάθεση να αναλάβει οποιαδήποτε δράση προκειμένου να δοθεί πολιτική λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κυβέρνηση με την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης. 

«Η συμφωνία έπρεπε να είχε κλείσει εδώ και καιρό» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στον Φρανσουά Ολάντ κατά τη συνάντησή τους που διήρκεσε μία ώρα, αποδίδοντας την καθυστέρηση στις διαφωνίες μεταξύ των θεσμών.

Σημειώνεται ότι δεν έγιναν κοινές δηλώσεις μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών.

Όπως μετέδωσε πάντως η ανταποκρίτρια του Mega στο Παρίσι Μαρία Δεναξά,  το κλίμα που επικράτησε αυτή τη φορά στη γαλλική πρωτεύουσα προς την Αθήνα ήταν λιγότερο θερμό, με τον Φρανσουά Ολάντ να φέρεται δυσαρεστημένος με την ελληνική κυβέρνηση για τις επιδόσεις της στο προσφυγικό και για το γεγονός ότι ορισμένοι από τους τρομοκράτες είχαν περάσει από ελληνικά νησιά.

Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί, μάλιστα, ήταν η τοποθέτηση συνεργάτη του Ολάντ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, πως όλες οι προσπάθειες που έχει κάνει στο παρελθόν ο Γάλλος πρόεδρος για να αποτραπεί μια κατάρρευση των διαπραγματεύσεων όπως το περασμένο καλοκαίρι στις Βρυξέλλες, «δεν ήταν για να σώσει τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά για να βοηθήσει την Ελλάδα».